(VIDEO) VANREDNO OBRAĆANJE ANE BRNABIĆ! Danas je najgori dan u našoj zemlji, borimo se protiv zajedničkog neprijatelja, a to je virus

Autor:

Vesti

10.07.2020

13:19 >> 13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić obratila se javnosti na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije, gde je iznela nove informacije o epidemiološkom stanju u našoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ana Brnabić i Zlatibor Lončar

- Danas je nažalost po velikom broju parametara, najgori dan od početka borbe sa koronavirusom. U proteklih 24 časa 18 osoba je preminulo, 130 se nalazi na respiratorima, od 8.646 testiranih imamo 386 novozaraženih - rekla je Ana Brnabić.

Nećemo prezati od rigoroznih mera

- Nećemo prezati od bilo kakvih mera da bismo zaštitili zdravlje ljudi, najefikasnija mera je uvođenje vanrednog stanja, i zabrana kretanja makar za vikend, ali se trudimo da ovaj put imamo drugačiji pristp, ovo će trajati dugo, sa tako restriktivnim merama mi ćemo svako malo morati da uvodimo mere, to nije način da se radi, potrebna je disciplina svakog pojedinca - rekla je Brnabićeva. 

- Naš zdravstveni sistem videće ljude koji su izašli da protestuju, koji su izašli na ulice. Ljudi, ako se odgovorno ponašamo, pobedićemo bez restriktivnih mera, ali pratićemo situaciju, s obzirom da imamo 18 osoba koje su preminule, želim da izlazim saučešće svim porodicama - rekla je premijerka.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Zlatibor Lončar

Lončar: Ajde da stavimo sve po strani

- I dalje je mnogo veći broj ljudi koji imaju druge zdravstvene probleme, od onih koji imaju koronu. Bolnice otvaramo privremene u nišu i kraguujevcu. Da bi te pacijente imali pod kontrolom i da bi sprečili dalje širenje. Nemamo onoliko mesta koliko bi trebalo za Beograd jer je on u takvoj situaciji kakvoj se nalazi, ali ostali deo Srbije preuzima to. Mislim da niko ne želi da se razboli i bude u bolnici ovo je krajnji trenutak da shvatimo i uradimo šta je do dnas, nema smisla da širimo priču bez poente. Mi moramo da se skoncentrišemo na koronavirus, moramo da promenimo navike - rekao je ministar zdravlja Zčatibor Lončar u obraćanju za javnost.

- Moramo da se skoncentrišemo na današni dan, večera, sutra to je jedini način da pobedimo, ajde sve ostalo da stavimo sa strane

Podsetimo, ranije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je juče bio najteži dan za Srbiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading