Skandalozno izvrtanje činjenica na sajtu Nova: Veličaju zločinca Vilijama Vokera, a napadaju Vučića!

Autor: Republika

Vesti

10.07.2020

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sajt Nova objavio je sraman tekst u kojem prenosi izjavu zločinca Vilijama Voknera koji tvrdi da je Aleksandar Vučić odgovoran za zločine na Kosovu i Metohiji!

RepublikaFoto: youtube.com/albinfoch
Vilijam Voker

Voker je nastavio da iznosi brutalne laži i optužbe tokom davanja ove izjave, pa je komentarisao kako je većinu zločina na Kosovu počinila Srbija, a ne ozloglašena zločinačka tzv. Oslobodilačka vojska Kosova!

Ono što je svakako najšokantnije jeste njegova sledeća tvrdnja o Vučiću:

- On je bio delimično odgovoran za to, jer je bio ministar vlade koja je naređivala srpskim snagama bezbednosti da urade ono što su radili na Kosovu tokom 1998-99 i kao rezultat toga bio je i Račak - rekao je Voker. 

Foto: Printscreen/nova.rs
Tekst na sajtu Nova.rs

Nevrovatno je da Voker upire prstom u druge ljude, a srpskoj javnosti je dobro poznato da je njegov izveštaj o slučaju Račak zapravo bio povod za bombardovanje Srbije!

Podsetimo, 15. januara 1999. godine u selu Račak na KiM pronađena su tela 45 Albanaca za čije ubistvo su bez dokaza optužene srpske snage bezbednost, što je bio direktan povod za bombardovanje SRJ!

Upravo optužbe koje je izneo tadašnji šef misije OEBS-a na KiM Vilijam Voker bile su presudne za takvu odluku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading