Izašli iz mišje rupe pa dobili po njuškama

Autor:

Vesti

10.07.2020

04:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok u Beogradu, ali i u još nekim gradovima Srbije, traju nasilni protesti, na kojima huligani ne biraju sredstva u obračunu s policijom, lideri opozicije iz mišjih rupa posmatraju divljanje na ulicama, a neki od pokušaja da se nametnu demonstrantima neslavno su propali ili se samo radi o političkoj igri sa tuđim glavama.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/estock/republika
Jeremić, Trifunović i Đilas prošli kao bosi po trnju

Osim mišljenja da su ocvale zvezde srpske političke scene dojadile čak i svojim dojučerašnjim pristalicama, pa ih sada teraju i ponižavaju na svakom koraku, postoji i drugačiji stav koji se nameće.

Naime, nije isključeno da su napadi na opozicione lidere čak i režirani da bi se prikazalo da oni nemaju nikakve veze sa rušilačkim pohodom, a u stvari iz senke vuku konce.

U prilog drugoj tezi ide i tvrdnja zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koji je na Fejsbuk nalogu objavio video koji dokazuje da iza organizacije protesta u Beogradu stoji Ðilasov bliski saradnik Mlađan Ðorđević. Sudeći po tome kako je ko od opozicionara prošao, očigledno je da Sergej Trifunović nije omiljen kod Đilasa i ekipe jer razbijena glava teško može da se lažira. Podsećanja radi, Sergej se tajkunu zamerio kada je rešio da ipak izađe na izbore.

VUK JEREMIĆ

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Prve večeri protesta samouvereno se uputio u masu demonstranata koji su stajali na stepenicama Skupštine Srbije. Umesto ovacija i oduševljenja, usledio je hladan tuš za lidera Narodne stranke. Izviždan je i ponižen uz povike "Odlazi, odlazi", a potom bukvalno izguran niz stepenice. Da blamaža nekadašnjeg visokog funkcionera Ujedinjenih nacija bude veća, neko iz mase ga je udario u glavu i tako začinio ceo incident

SERGEJ TRIFUNOVIĆ

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

Predsednik Pokreta slobodnih građana, poznat po tome što na društvenim mrežama voli da "pominje majke" neistomišljenicima i da ne bira reči, nikad nije uživao prevelike simpatije pristalica opozicije, ali je drugog dana protesta gadno prošao. Kada su ga prepoznali, demonstranti su ga prvo pojurili, a potom mu foto-aparatom razbili glavu. Za incident je u prvi mah optužio pokret Levijatan, a kasnije "službe"

DRAGAN ĐILAS

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

U skladu sa taktikom prikrivanja uloge u demonstracijama, kroz svoje medije je proturio vest da je i sam napadnut. Kad mu to nije prošlo, na Tviteru je objavio da nije imao neprijatnosti na protestu, "ali da jeste tačno da je vlast poslala ekipu huligana sa ciljem da napadnu lidere opozicije", što je ponovio i juče na konferenciji za medije. Odgovorio mu je Trifunović porukom: "Đilas vid'o od mene, pa i on dobio po pi*ki. E, aj se ne kopiramo?"

BOŠKO OBRADOVIĆ

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Posle lažnog štrajka glađu, iskoristio je proteste za novi performans. Koristeći prisustvo brojnih novinarskih ekipa, pogotovo televizijskih, seo je na trotoar na Bulevaru kralja Aleksandra, tvrdeći da je bio žrtva pendreka policije koja je rasterivala demonstrante. Novinare je "skromno" uputio na "ljude koji su teže povređeni od njega", od kojih je jedan neoprezno namignuo dok su ga nosili. Kasnije se ispostavilo da nikakvih batina nije bilo

BORIS TADIĆ

Nekadašnji predsednik Srbije proveo se među naelektrisanim demonstrantima kao bos po trnju. Zajedno sa obezbeđenjem iz "Kobri" koje mu pripada na osnovu nekadašnje funkcije ušetao je na prostor ispred Skupštine Srbije, računajući na staru, već dobrano izbledelu slavu, ali nije dočekan kako se nadao. Poručeno mu je da ide kući da mu tu nije mesto, uz povike: "Spasi Srbiju i ubij se, Borise, Borise", koji su se orili na uglu Kneza Miloša i Takovske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading