Ministarstvo odbrane oštro osuđuje lažno izveštavanje tv NOVA: Notorna je laž da je 63. padobranska dobila naređenje da izađe na ulice

Autor:

Vesti

09.07.2020

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo odbrane uputilo je danas zahtev portalu Nova S, da u skladu sa članom 83. Zakona o javnom informisanju i medijima i novinarskom etikom, na istom mestu gde je objavljena neistinita informacija pod naslovom "63. padobranska odbila naređenje da izađe na ulice Niša", danas u 11.06 časova, objave saopštenje Ministarstva odbrane kao demanti navedene lažne vesti.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ilustracija

Portal Nova S objavio je saopštenje Ministarstva odbrane u rubrici Hronika, na neupadljiv način, tako da javnost nema pravi uvid u istinitu informaciju. I pored jasnog ukazivanja Ministarstva odbrane da je reč o potpuno lažnoj vesti, portal Nova S nastavio je da svesno objavljuje lažne informacije. Ponovljenu lažnu vest na portalu Nove S prenose ne samo domaći portali već i mediji u regionu, čime Nova S svesno učestvuje u organizovanim napadima na Vojsku Srbije.

Radi istinitog obaveštavanja javnosti, Ministarstvo odbrane još jednom ističe da je Dejan Pavlović, predsednik jednog od nereprezentativnih sindikata u Vojsci Srbije, izneo lažnu vest, a prava istina je da 63. padobranska brigada nije sinoć dobila naređenje da izađe na ulice Niša, niti je namenjena za borbu sa nasilnim demonstrantima niti je ikada dobila naređenje za bilo šta slično.

Lažna vest objavljena na portalu Nova S govori o lošim namerama onih koji su je izmislili i koji nastavljaju da je šire iako znaju da je reč o pukoj izmišljotini.

Vojska Srbije nastavlja da ispunjava svoje zadatke i angažovanje isključivo u skladu sa Ustavom i Zakonom o Vojsci Srbije.

Pozivamo medije da ne objavljuju ovakve lažne vesti i da budu svesni da su odgovorni za posledice koje mogu da nastupe zbog lažnih vesti koje objavljuju i kojima uznemiravaju javnost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading