"BLACKWATER" PLAĆENICI IZ UKRAJINE RUŠE BEOGRAD: Dramatično otkriće o nasilnim protestima u Srbiji

Autor: vidovdan.org, Republika

Vesti

09.07.2020

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protesti u Beogradu u kojima je došlo do žestokih sukoba sa policijom pokazuju da iza njih stoji ozbljiniji organizator nego što je to bio slučaj proteklih godina tokom građanskih protesta koji su sem u par navrata uglavnom bili nenasilni.

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Sem desničara, studenata, pokreta 1 od 5 miliona na protestima u Beogradu su učestvovali pripadnici plaćeničke korporacije za ratovanje Blackwater državljani Srbije koji su učestvovali u ratu u Ukrajini protiv Rusa i ustočnim delovima te države.

Blekvoter je najamnička vojska, osnovana je u Sjedinjenim Američkim Državama 1997. godine, jedna od najmoćnijih američkih korporacija koja pruža razne usluge u ratnim i posleratnim operacijama.

Dejlimejl je svojevremeno objavio da su plaćenici Blackwater korporacije učestvovali u ratu u Ukrajini na strani režima protiv Rusa u Denjecku. Među tim plaćenicima je bilo i srpskih državljana.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Iza protesta zapravo stoje vrlo profesionalno organizovane grupe povezane sa stranim faktorom, koje po svaku cenu žele haos i bratoubilački rat u Srbiji. Pripadnici Blackwater su veoma profesionalno koordinirali navijače, huligane i druge učesnike protesta.

Protest je izmakao kontroli onih koji su ga organizovali i nasilje je izbilo bez bilo kakvog smisla, osim da bi se izazvale reakcije policije "upotrebljive" za zapadne, hrvatske i šiptarske medije koji su sve to vrlo spremno i pažljivo ispratili na terenu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading