Dodik: Protesti u Srbiji idu na ruku njenim neprijateljima

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.07.2020

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su protesti u Beogradu usmereni na destabilizaciju Srbije i njenih regionalnih i međunarodnih pozicija, te da idu na ruku samo neprijateljima Srbije i srpskog naroda.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Milorad Dodik

Dodik je pozvao sve učensike sinoćnjih dešavanja na razum, poručivši da ulica nije mesto gde se rešavaju bilo kakvi problemi, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH, a prenosi Srna.

- Sve probleme, ako postoje, treba rešavati u institucijama, demokratskim putem, a ne nasiljem i rušenjem sopstvenog grada i imovine. Nasilje niko ne voli i to je ono što je najmanje potrebno Srbiji u ovom trenutku - istakao je Dodik.

On je ocenio da sve političke snage u Srbiji treba da se okupe i zajedno bore protiv pandemije virusa korona, a svako "dešavanje" ulice smanjuje tu mogućnost i ugrožava poziciju Srbije, njenu snagu i moć posebno u pregovoračkim procesima sa Prištinom koji joj predstoje.

Podsetio je da je pandemija virusa korona zahvatila ceo svet, a ne samo Srbiju, te da sve zemlje uvode mere u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Tako je, dodao je, i Srbija uvela rigorozne mere s jedinim ciljem da suzbije širenje virusa i zaštiti zdravlje građana.

- To nije i ne može biti razlog za bilo kakve nerede. Za sve postoji mesto da se problemi iznesu i reše, a to su institucije države - poručio je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading