Ugovor o regeneraciji bunara na izvorištu Vić bare u Obrenovcu

Autor: Republika

Vesti

07.07.2020

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugovor za projektovanje i izvođenje radova na regeneraciji bunara na izvorištu Vić bare u Obrenovcu potpisali su danas predstavnici Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda i nemačke kompanije "PST Bohr", koja posluje u glavnom gradu Srbije.

RepublikaFoto: Promo foto
Ugovor o regeneraciji bunara na izvorištu Vić bare u Obrenovcu

Potpisivanju ugovora u obrenovačkoj fabrici vode "Zabrežje" prisustvovao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je rekao da je insistirao da se ugovor potpiše baš u Obrenovcu, jer je, kako je podsetio, obećano da će sva sela na teritoriji te opštine do 2024. godine biti snadbevena pijaćom vodom.

Naveo je da je ostalo da se vodom snadbe nekoliko sela, a da bi se to uradilo neophodna je regeneracija reni bunara na izvorištu Vić bare.

"Bez regeneracije tog reni bunara, nećemo moći da ispunimo obećanje koje smo dali građanima. Zato sam srećan što smo danas potpisali ugovor s jednom renomiranom nemačkom kompanijom koja taj posao radi odlično. Rok je 180 dana i ukupno smo, kao Grad Beograd, obezbedili 750.000 evra kako bi ovaj posao bio urađen", rekao je Vesić.

Foto: Promo foto

Bunar je, podsetio je, izgrađen 1993. godine i nikada nije završen onako kako treba, jer je dubok oko 90 metara, a trebalo je da bude dubok 180 metara.

"Samim tim nikada nije obezbeđivao dovoljno vode koliko je bilo potrebno za snadbevanje. Zato smo, u dogovoru sa opštinom Obrenovac, doneli odluku da prvo uradimo bunar, a da potom završimo i snadbemo vodom svaku kuću na teritoriji te opštine", rekao je Vesić.

Između ostalog, podsetio je da je Grad Beograd u prethodnom periodu izvršio revitalizaciju pet reni bunara, od čega je jedan takođe bio u Obrenovcu.

RepublikaFoto: Promo foto

Ugovor za projektovanje i izvođenje radova na regeneraciji bunara na izvorištu Vić bare potpisali su direktorka Direkcije za građevinsko zemljiste i izgradnju Beograda Dušica Anđelković i direktor kompanije "PST Bohr" Peter Miler.

Miler je rekao da su 2017. godine završili svoj prvi projekat u Obrenovcu koji se, kaže, takođe odnosio na jedan bunar.

"Ovo je drugi projekat i nadam se da će biti uspešan kao što je bio prvi. Ako to bude tako, to će biti veoma važno za ovaj region i bićemo veoma srećni i zadovoljni", dodao je Miler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading