U Srbiji je 15 gradova i opština proglasilo vanrednu situaciju, a taj broj iz sata u sat raste

Autor: Republika

Vesti

06.07.2020

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredno je od danas u Užicu, Priboju, Lučanima i Vladičinom Hanu, ali i u Arilju, Ivanjici, Požegi, Beogradu, Čačku, Kraljevu, Kragujevcu, Vranju, Šapcu, Tutinu i Novom Pazaru.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Užice, Priboj, Lučani i Vladičin Han su poslednji u nizu gradova u Srbiji u kojima je proglašena vanredna situacija zbog svakodnevnog povećanja broja zaraženih korona virusom.

Prethodno je vanredna situacija proglašena i u Arilju, Ivanjici, Požegi, Beogradu, Čačku, Kraljevu, Kragujevcu, Vranju, Šapcu, Tutinu i Novom Pazaru, ukupno u 15 gradova.

Od pristiglih rezultata za 110 uzoraka, u Užicu su danas potvrđena još 33 pozitivna slučaja korona virusa, a do sada je zaraženo 637 lica, najveći broj zaraženih je iz Užica njih 284, a od početka juna do sada je primljeno pet pacijenata.

U opštoj bolnici u Užicu trenutno je hospitalizovano 214 pacijenata, od kojih je 12 priključeno na respirator i imaju izuzetno tešku kliničku sliku.

Broj zaraženih zdravstvenih radnika je 36, od čega je sedam hospitalizovano, a u izolaciji je 21.

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Opšta užička bolnica raspolaže sa dovoljno preostalih radnika, ima dovoljno opreme i uslove za zbrinjavanje pacijenata, a u ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno se ima 16 respiratora.

Uvođenjem ovih mera zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i na otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra. U javnim parkovima i igralištima takođe je dozvoljeno okupljanje samo do pet lica.

Ugostiteljski objekti svoj rad moraju da prilagode novoj situaciji, stolovi moraju biti postavljeni na radaljini od dva matra, a za stolom može sedeti makismalno dva lica. U ostalim ugostiteljskim objektima prodaja hrana dozvoljena je preko šaltera.

U obrazovnim ustanovama, zabranjena su sva okupljanja, a prijemni ispiti biće održani uz strogo poštovanje epidemioloških mera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading