Direktan udar na zdravlje Šapčana: Zelenović zbog fotelje i poraza na izborima gura grad u vanrednu situaciju

Autor: Srbijadanas.com

Vesti

03.07.2020

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, posle izbornog debakla koji je doživeo 21. juna u pokušaju da, uprkos volji naroda, ostane na vlasti još koji dan, pribegao je najbolesnijem planu koji je mogao da smisli.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Nebojša Zelenović

Da su mu Šapčani potpuno nebitni i da je spreman na sve da zadrži  fotelju, svedoči monstruozna ideja da u Šapcu uvede vanrednu situaciju i u pomoć pozove virus Kovid 19 samo da bi sprečio ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta u skladu sa odlukom Upravnog suda.

Bez ikakve konsultacije sa vladinim kriznim štabom i bez njihovog odobrenja, proglašavajući sebe za najvećeg stručnjaka, Zelenović iz čisto političkih, a ne zdravstvenih i epidemioloških razloga, ulazi u proceduru uvođenja vanredne situacije u Šapcu. U nameri da po svaku cenu izigra volju naroda iskazanu na izborima i pobedu Srpske napredne stranke, Zelenović je naredio gradskom štabu za vanredne situacije da mu i formalno predloži uvođenje vanredne situacije u Šapcu.

Nema veze što Šabac nije bio niti je sada žarište virusa. Zelenović u strahu od gubitka vlasti plaši narod virusom ne prezajući ni od najcrnjih lažnih prognoza samo da bi zadržao fotelju. O tome da ustvari ne brine za Šapčane nego za svoju vlast svedoči i činjenica da se tri puta oglušio o apele i procene Gradskog zavoda za javno zdravlje da pooštri mere u gradu.

Skandalozno i neljudski pustio je da se virus širi iako je imao zvanične preporuke šta treba da uradi. Gradski zavod za javno zdravlje je već tri puta i to 20.6, 23.6, i 26.6 tražio od gradskog štaba oštrije mere u vezi sa suzbijanjem virusa i o tome postoje pisani tragovi. Međutim, Zelenović na to nije obraćao pažnju čekajući povoljan trenutak da uvede vanrednu situaciju, jer mu namera nije da zaštiti zdravlje Šapčana već da uvođenjem vanredne situacije spreči ono što se sprečiti ne može i što je narod na izborima zahtevao - da Šabac vode srpski naprednjaci, a ne ljudi koji su zarad opstanka na vlasti spremni da ugroze i zdravlje naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading