Egipatski ambasador nakon nastavka vazdušnog saobraćaja: Bilateralni turizam je prijateljstvo Srbije i Egipta!

Autor:

Vesti

02.07.2020

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Regularni letovi sleteli su u Egipat juče, 1. jula 2020. godine, nakon odluke o nastavku vazdušnog saobraćaja, uključujući i dolazak turista u Egipat", rekao je Amr Alguvejli, ambasador Egipta u Srbiji, dodajući da je "Ministar civilnog vazduhoplovstva Egipta, Mohamed Manar, sproveo inspekcijski obilazak putničkih terminala i zgrada na međunarodnom aerodromu u Kairu, radi provere sprovođenja mera predostrožnosti i preventivnih kontrola koje se primenjumu u tim zgradama."

Foto: youtube.com/Radio televizija Bor
Amr Alguvejli

Ministar civilnog vazduhoplovstva Arapske Republike Egipat je preispitao napore koji su uloženi u spremnost egipatskih aerodroma za primenu svih potrebnih pravila i nadzora kako bi se putnici i zaposleni zaštitili u suzbijanju širenja virusa Kovid-19.

- Nacionalni avioprevoznik, EgyptAir, sproveo je niz letova na više različitih odredišta, u Evropu, Severnu Ameriku, zemlje Zaliva i još nekoliko arapskih zemalja - potvrdio je Amr Alguvejli, ambasador Egipta u Srbiji, napomenuvši da je "u međuvremenu Air Cairo poslao turističkim i putničkim agencijama u Srbiji predlog rasporeda, cena i propisa novih letova."

Ministarstvo civilnog vazduhoplovstva Arapske Republike Egipat  je saopštilo da je Međunarodni aerodrom u Hurgadi primio prvi let iz Kijeva, glavnog grada Ukrajine, sa oko 172 putnika, dok je Međunarodni aerodrom u Šarm el Šeiku primio takođe let iz Kijeva sa oko 182 putnika.

Ministarstvo turizma i antikviteta je najavilo mere predostrožnosti, uključujući neophodnost putnika da na aerodromu polaska potpišu deklaraciju, kao i PCR test, ne stariji od 48 sati od datuma polaska iz zemlje u kojima je SZO proglasio pandemiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministarstvo je takođe detaljno navelo mere koje su preduzete prilikom ulaska putnika u avion egipatskog avioprevoznika, ali bez potpunog ograničenja, kao što su sterilizacija pre leta, obavezne maske za lice tokom leta, dodeljivanje posebnih mesta za osobe sa hroničnim oboljenjima, kao i mere predostrožnosti prilikom dolaska putnika na aerodrom, čije će se zgrade dezinfikovati, obavezne maske za lica za sve zaposlene, kao i instalacija elektronskih prolaza koji će meriti temperaturu putnika. Kompletna lista sa regulacijama se nalazi u prilogu.

Ambasador Egipta, Amr Alguvejli, je naglasio da je Ambasada Egipta posvećena promociji turizma između Republike Srbije i Arapske Republike Egipat, oslanjajući se tako na plodno i uspešno učešće Egipta kao Zemlje partner ovogodišnjeg Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, u periodu od 20. do 23. februara 2020. godine.

- Bilateralni turizam je prijateljstvo Srbije i Egipta! - zaključio je Alguvejli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading