IPAK NIŠTA OD MONARHISTA U PARLAMENTU: Tvrde da bi prešli cenzus da su izbori održani u nedelju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.07.2020

11:18 >> 11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na osnovu prebrojanih sto odsto glasova sa ponovljenih izbora, koaliciji "Za kraljevinu Srbiju" nedostajalo je nekoliko hiljada glasova da pređe cenzus i uđe u Skupštinu Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Žika Gojković

POKS smatra da bi izborni rezultat bio sigurno bolji i dovoljan za prelazak cenzusa da je ponovljene izbore RIK zakazao u nedelju, a ne radnim danom i u momentu kada ponovo raste broj zaraženih koronavirusom, što je, smatraju, izazvalo malu izlaznost.

- Na ponovljenim izborima poboljšali smo izborni rezultat i bili treći po broju glasova, ali ipak nedovoljno da pređemo izborni cenzus. Učvrstili smo svoju četvrtu poziciju na političkoj sceni, posle samo tri godine delovanja i to smatramo velikim uspehom - saopštio je predsednik POKS-a Žika Gojković.

Dodao je da je važno i to što su uspeli da otvore bitnu temu u srpskom društvu, a koja je bila zabranjena 75 godina - da li Srbija treba da bude republika ili da se obnovi monarhija.

On je zahvalio svim monarhistima koji su glasali za njih i naglasio da im obećavaju da će još snažnije nastaviti borbu za suverenu, ustavnu, parlamentarnu Kraljevinu Srbiju i za njene vrednosti, jer u tu ideju čvrsto veruju.

- Naše vreme tek dolazi! S verom u Boga, za Kralja i otadžbinu - rekao je predsednik POKS-a Žika Gojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading