Mirović: Tito je ubio hiljade ljudi! Joška: To su laži!

Autor: S. Aćimović

Vesti

02.07.2020

05:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović izazvao je buru na društvenim mrežama reakcijom na najavu otvaranja izložbe u Muzeju Jugoslavije 5. jula, a povodom 75 godina od kraja Drugog svetskog rata.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Igor Mirović

- Opet glorifikujete zločinca Tita. On čita neki pamflet preko radija, a posle toga naređuje da se strelja 15.000 Beograđana (spisak dostupan na sajtu Ministarstva pravde). Od državnog novca pravite izložbe koje veličaju zločinca, a sve kao antifašizam. Borba u toku rata je jedna stvar, ali ubistva i otimanje privatne imovine ne mogu se oprostiti komunistima - napisao je Mirović u komentaru na objavu muzeja.

Izložba je najavljena pod nazivom "TANJUG javlja, rat je završen", a na njoj bi trebalo da budu prikazane, kako je navedeno, dokumentarne fotografije snimljene neposredne pre i posle oslobođenja.

- Tanjug, kao državna kuća, trebalo bi da prenosi stav države, ali odbijam da poverujem da je ovo stav države. Zapanjujuće je da i dalje finansiramo Muzej 25. maj, koji slavi jednog zločinca i čoveka odgovornog za više hiljada smrti nakon oslobođenja 1944. godine - rekao je Mirović za Srpski telegraf.

On je dodao da "Tanjug samoinicijativno igra igru koja pokušava da nas uveri da slavimo zločinca". Na njegove stavove je žestoko reagovao Joška Broz, Titov unuk.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Joška Broz

- Moj deda je sve popularniji u svetu i kod nas, a pljuvanjem po njemu samo se skupljaju politički poeni. Strane sile podržavaju pljuvanje po njemu, a niko nije uradio ni petinu onoga što je Tito uradio za ovu zemlju - prokomentarisao je Joška za naš list.

Napominje da se falsifikuje istorija.

- Nije Tito pobio 60.000 ljudi, već je sasvim normalno da oni koji su se ogrešili o svoju zemlju odgovaraju za svoje zločine - kaže na kraju Broz.

Komunisti presvučeni u četnike

Joška kaže da nekima Tito konstantno bode oči, "a mi smo živeli u jednom blagostanju, bez rata":

- Videli smo do čega je njihova politika dovela. Da je na vreme raščišćeno sa ljudima poput Mirovića, Šešelja, Draškovića, Mićunovića, mnogo stvari bi bilo drugačije, a mi smo ih pustili da vladaju, sve su to komunisti koji su se preobukli u četnike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading