EMILIO LOZOJA SPREMAN DA RAZVEŽE JEZIK: Jeremićevog "brata sa Harvarda" isporučuju Meksiku!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

01.07.2020

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi problemi za lidera Narodne stranke Vuka Jeremića! Meksički energetski tajkun Emilio Lozoja, njegov blizak saradnik u milionskim poslovima i "brat sa Harvarda" koji je početkom godine uhapšen u Španiji zbog pranja novca i primanja mita biće isporučen Meksiku! Lozoja koji je optužen u korupcionaškoj aferi teškoj 3,5 miliona dolara ponudio je punu saradnju istražnim organima Meksika, što znači da je spreman da ispriča sve.

RepublikaFoto: youtube.com/MILENIO
Emilio Lozoja

Kako ovih dana pišu ugledni svetski mediji, Marko Fernandez, glavni inspektor meksičkog antikorupcijskog tima naveo da je ubeđen da Lozoja nije delovao sam u ovom lancu prevare i da će svi njegovi kontakti biti ispitani.

O tome da je Lozoja blizak prijatelj, ali još važnije saradnik Vuka Jeremića svedoče njihove brojne poslovne veze iz vremena doks se meksički tajkun nalazio na čelu državne naftne kompanije "Pemeks".  

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Vuk Jeremić

Kako su mediji pisali, Jeremić je od četiri firme povezane sa Lozojinim "Pemeksom" dobio 180.000 dolara za navodne konsultantske usluge. Istovremeno, Jeremić je posredovao u upoznavanju Lozoje sa još jednim kriminalcem svetskog ranga - bivšim ministrom policije Hongkonga Patrikom Hoom, koji je u SAD osuđen zbog milionskih mahinacija. O tome svedoči i fotografija nastala 5. aprila 2013. godine u Hongkongu na kojoj se vidi Jeremić na sastanku sa Hoom i Lozojom. Jeremić je u to vreme obavljao funkciju predsedavajućeg Generalne skupštine UN. Ubrzo nakon tog sastanka, na račune Jeremićeve privatne organizacije CIRSD počele su da ležu milionske uplate od strane organizacija povezanih sa, danas osuđenim, Hoom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Patrik Ho

Tajkun Lozoja se nalazio u bekstvu od maja prošle godine, a krajem februara je po međunarodnoj poternici uhapšen u Malagi. Hapšenja ključnih Jeremićevih saradnika i finansijera ukazuje na osnovanu i ozbiljnu sumnju da su i on i njegova organizacija finansirani iz kriminalnih izvora i da tim novcem plaća svoj luksuzni život. On ni danas nije želeo da za Informer odgovori na ova pitanja od javnog interesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading