Pešićka odbrusila Đilasu! Nismo mi Severna Koreja, pomeni Ruse ako smeš

Autor: Republika

Vesti

26.06.2020

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata tviterašica i bivša političarka Vesna Pešić odbrusila je na Tviteru Draganu Đilasu i njegovim pristalica koji u postizbornoj maniji Srbiju upoređuju sa Severnom Korejom, zbog toga što novi saziv skupštine navodno nema opoziciju.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Vesna Pešić

Naime, ona je za takvo stanje okrivila upravo Đilasa jer nije izašao na izbore. Pešićka smatra da bi Đilasov Savez za Srbiju ušao u parlament da izbore nisu bojkotovali.

- Đilas i mnogi drugi kažu da smo "Severna Koreja" zbog toga što u parlamentu nema opozicije. Pa kako da je ima kada je bojkotvala izbore? Jesu neregularni, ali SzS bi ušao u parlament i bilo bi opozicija. Kad nisu to hteli, ok je bojkot, ali onda nema opozicije - napisala je Pešićka na Tviteru.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Dragan Đilas

Pešićka se nije zaustavila na prethodnoj kritici, pa je Đilasu ukazala kako je ruska Duma bolje poređenje, ali da on takvu izjavu ne bi smeo da da zbog uticajnih rusofila.

Više informacija iz rubrike SRBIJA pročitajte ovde

- Ali zašto ne kaze da smo sada kao ruska Duma, čini mi se da se takvo poređenje izbegava, jer mu to ne odgvara zbog rusifila koji su uticajni - dodala je Pešićka.

Foto: twitter

Podsećamo, na poslednjim parlamentarnim izborima SNS je osvojila preko 60 odsto glasova, SPS preko 10, SPAS Aleksandra Šapića skoro 4 odsto, dok su blizu cenzusa bili POKS i Suverenisti. Izbore su bojkotovale neke od stranaka SzS, kao što su Stranka slobode i pravde (Dragan Đilas), Narodna stranke (Vuk Jeremić), Dveri (Boško Obradović) i Demokratska stranka (Zoran Lutovac).

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

U parlament je ušlo i nekoliko manjinskih stranaka koje nisu bile uslovljene cenzusom od 3 odsto.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading