(FOTO) NASTAVLJA SE TEROR NAD SRBIMA: Oskrnavljen krst u povratničkom selu na Kosovu i Metohiji

Autor:

Vesti

26.06.2020

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manastir Dečani je na svom Tviter nalogu objavio da su lokalni Albanci oskrnavili krst koji je iscrtan u drvetu prilikom tradicionalne Duhovske Litije u selu Ljubožda.

"Posle tradicionalne Duhovske Litije u povratničkom selu Ljubožda kod Istoka lokalni Albanci su oskrnavili znak krsta na drvetu. To je samo jedan od više desetina napada na Srbe i njihovu imovinu i svetinje na Kosovu i Metohiji od početka ove godine", navodi se u objavi, prenosi portal Kosovo-online.

Sve vesti iz rubrike Srbija pročitajte ovde.

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić je takođe na svom nalogu objavio da je oskrnavljen hrišćanski simbol u Ljuboždi.

 

 

- Krstni znak koji je tradicionalno upisan na drvo tokom proslave Pedesetnice u selu Ljubožda, lokalni kosovski Albanci vandalizovali su dva dana posle. Antisrpski teror nastavlja se vandalizmom nad hrišćanskim simbolima - napisao je Janjić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading