ZLOČINCA ČEKA ROBIJA?! Karl Bilt: Tači će biti uhapšen ako se potvrdi optužnica

Autor: Tanjug

Vesti

25.06.2020

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši švedski premijer Karl Bilt rekao je da će kosovski predsednik Hašim Tači biti uhapšen, ako optužnica protiv njega bude potvrđena. On je u izjavi za GZERO Media,ocenio da će, ako dođe do suđenja, zaštita svedoka biti "priličan problem", prenosi Kosovo onlajn.

Karl Bitl

- Ako se optužnica, koja je objavljena, potvrdi, tada će se suočiti sa hapšenjem. I moraće da ode u Hag i da se suoči sa dugim i komplikovanim suđenjem gde će zaštita svedoka biti priličan problem. Proći će nekoliko godina. I bez sumnje, ovo će uznemiriti politiku Kosova - izjavio je Bilt.

Portparol Specijalnog tužilaštva u Hagu Kristofer Benet saopštio je juče da je ovo tužilaštvo Specijalizovanim većima Kosova podnelo na ispitivanje optužnicu sa deset tačaka kojima se Hašim Tači i predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading