USKORO NOVI TERMIN: Grenel odložio sastanak u Beloj kući

Autor: Mediji, Republika

Vesti

25.06.2020

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel izjavio je danas da razume odluku kosovskog premijera Avdulaha Hotija da otkaže sastanak u Vašingtonu i poručio da će uskoro biti određen novi termin sastanka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ričard Grenel

- Hvala, premijeru Hotiju. Razumemo vašu odluku i radujemo se određivanju termina za novi sastanak uskoro - napisao je Grenel u objavi na Tviter nlaogu.

Premijer Kosova Avdulah Hoti otkazao je put u Vašington i učešće na sastanku 27. juna u Beloj kući na kojem je trebalo da bude nastavljen dijalog sa predstavnicima Srbije, uz posredovanje specijalnog američkog izaslanika Ričarda Grenela.

- Zbog novih dešavanja u Prištini kao rezultat optužnice koju je podnelo Specijalizovano tužilaštvo, moram da se vratim  da se posvetim situaciji. Obavestio sam ambasadora Grenela da ne mogu prisustvovati sastanku 27. juna u Beloj kući - napisao je Hoti u objavi na Tviter nalogu.

 

Juče je put u Vašington otkazao Hašim Tači nakon što je Specijalni sud za zločine OVK objavio sadržaj prvih predloga optužnica na kojima se nalazi i on i između ostalog Kadri Veselji šefa nekadašnje tajne policije.

Specijani Izaslanik predsednika SAD za dijalog, Ričard Grenel tada je rekao da će se u Vašingtonu sastati Vučić i Hoti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading