Srpska liga: Osuđujemo represiju nad srpskim narodom u Crnoj Gori

Autor: Republika

Vesti

25.06.2020

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska liga (SL) najoštrije osuđuje nasilje nad pripadnicima srpskog naroda u Crnoj Gori, prekrajanje izborne volje i svaki vid političkog i fizičkog nasilja koje sprovodi režim Mila Đukanovića nad legitimno izabranim predstavncima vlasti u Budvi, ali i nad ostalim srpskim opozicionim liderima u CG i članovima njihovih porodica – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik SL.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Đurđev

Posle brutalnog hapšenja gradonačelnika Budve Marka Carevića i predsednika Skupštine opštine Budva Krste Radovića, samo zato što su Srbi i što su branili zakone i instituciju svoje lokalne samouprave, nastavio se progon i Andrije Mandića koji je kulminirao hapšenjem njegove sestre – kaže Đurđev, dodajući da je vlast u Crnoj Gori očigledno spremna da nastavi sa represijom i još intezivnijom antisrpskom politikom, sve sa ciljem da uguši glas srpskog naroda i liši ga ne samo prava na nacionalni identitet već i osnovnih ljudskih prava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading