Zašto je BAŠ SAD objavljena optužnica protiv Tačija i Veseljija? Advokat objasnio šta će se dogoditi ukoliko bude potvrđena!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.06.2020

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski advokat Branislav Tapušković smatra da je optužnica protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija ozbiljna, ali da ostaje da se vidi da li će odgovarati po komandnoj odgovornosti i za zločinačko udruživanje ili za lično izvršenje krivičnih dela pobrojanih u optužnici

Foto: Tanjug/AP
Hašim Tači/Kadri Veselji

Tapušković za Tanjug kaže da je objavljivanje optužnice povezano sa predstojećim pregovorima sa velikim silama o tzv. Kosovu.

Ističe da je važno što je tužilaštvo krenulo od čelnika tzv. Kosova, a ne od brojnih nižerangiranih osumnjičenih, koji su do sada išli u Hag i nije se znalo da li su svedoci ili optuženi.


U narednom periodu će, prema rečima Tapuškovića sud preispitivati optužnicu i odlučiti da li će je potvrditi.

Ukoliko je potvrdi, biće zakazano suđenje, na koje će optuženi morati da se odazovu, ukazao je Tapušković.

Specijalizovano tužilaštvo Kosova sa sedištem u Hagu podiglo je danas optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i drugih osmnjičenih za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistva, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje, objavljeno je na sajtu te institucije sa sedištem u Hagu.

Tači, Veselji i drugi osumnjičeni se optužnicom terete za skoro 100 ubistava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading