Delovi Srbije još uvek grcaju u vodi! Vanredno u 15 opština: Nestao bračni par kod Studenice, traga se za njima!

Autor: Tanjug

Vesti

24.06.2020

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji je zbog izlivanja reka i poplava u 15 opština na snazi vanredna situacija.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva, poplavljena su brojna domaćinstva, stotine građana je evakuisano, a dve osobe vode se kao nestale. Vanredna situacija je uvedena u Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Ivanjici, Kraljevu, Ljigu, Mionici, Koceljevi, Vladimircima i Trsteniku, navodi RTS.

Bračni par iz Studenice vodi se kao nestao. Naime, pretpostavlja se da su se oni udavili kada su pokušali da napuste kuću.


Spasilačke ekipe iz Kraljeva juče nisu uspele da priđu njihovoj kući, pa je popodne u Studenicu upućen helikopter MUP-a. Kada su specijalne jedinice MUP-a uspele da uđu u kuću, nisu nikoga zatekle.

Rade i Cmiljka Bogojević su verovatno prve žrtve poplava

Osamdesetogodišnjaci Rade i Cmiljka Bogojević, čija se kuća nalazi nedaleko od manastira Studenica, u ataru sela Đakovo, verovatno su prve žrtve poplava na kraljevačkom području, potvrdili su meštani ovog sela i predsavnici Gradskog štaba za vanredne situacije koji se nalaze na terenu.

Prema njihovim rečima, nabujala reka Studenica delimično je promenila tok jutros i, praktično, je „opkolil“ porodičnu kuću Bogojevića. Njihov sin, koji živi nedaleko od kuće svojih roditelja, ali na višoj koti, poslednji put sa njima uspeo je da se čuje jutros oko šest časova, navodi kraljevački portal Krug. 

Tokom dana, bilo je više pokušaja spasilaca da priđu kući Bogojevića, a na kraju je za spasavanje ljudi angažovan i helikopter MUP-a. Jedan spasilac uspeo je da dođe do kuće, ali Bogojeviće u njoj nije uspeo da pronađe.

U Arilju je kiša prestala, a voda se povlači, a i vodostaj Ibra u Kraljevu jutros je nešto niži.


RHMZ je upozorio da će vodostaji i danas biti u umerenom porastu sa dostizanjem upozoravajućih nivoa na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, kao i na slivu Južne Morave sa pritokama.
RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.

V.d. direktora Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je sinoć za Tanjug da se situacija sa poplavama iz sata u sat menja i da je brzom reakcijom putara sanirano 120 kilometara puteva na kojima je saobraćaj bio u prekidu usled obilnih kišnih padavina.

- Najkritičnije je bilo u Zapadnoj Srbiji. Jedan most je pao u Ljuboviji, most je star 50 godina, stubovi su tada projektovani u koritu reke i to je bio problem. Uradićemo devijaciju i postavićemo ponton, da bi za dan-dva saobraćaj počeo da funkcioniše - rekao je Drobnjak.

On je naveo da je kritično bilo i u Adranima kod Kraljeva, gde je vodostaj reke došao do mosta, u Arilju, Novom Pazaru i Raškoj.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je prilikom obilaska poplavljenog područja u Kosjeriću da je država sve uradila da do toga ne dođe i da će šteta biti brzo nadoknađena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading