KAKO ĆE NAPREDNJACI RASPODELITI MANDATE: Visoki funkcioner SNS otkriva ko će imati najviše poslanika u parlamentu

Autor:

Vesti

24.06.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partija ujedinjenih penzionera imaće najviše poslanika kada su u pitanju stranke koje su na izbore izašli u koaliciji sa SNS. Od 191 mandata, koliko su osvojili naprednjaci, PUPS će dobiti devet mesta, što i ne čudi s obzirom na to da je predsednik SNS Aleksandar Vučić govorio da je zadovoljan radom i rezultatima Krkobabićeve partije.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vlada Srbije

Birači, a pre svih, penzioneri i ljudi koji žive na selu, prepoznali su napore i rezultate ministra Krkobabića. Posebno je važno što je PUPS odlične rezultate ostvario u unutrašnjosti, a razloge za to treba tražiti u radu Nacionalnog tima za preporod sela, kojim kopredsedava Milan Krkobabić, i uspehu projekta "500 zadruga u 500 sela".

CENE SE REZULTATI

PUPS je na izbore izašao samostalno u Ćupriji i bez problema nadmašio cenzus, osvojivši 7,04 odsto glasova.

Dobar rezultat imali su i u Brusu (ponavlja se glasanje na jednom mestu, pa nema konačnih rezultata). U još 96 lokalnih samouprava PUPS je potpisao koalicione sporazume poput Čajetine, gde su u koaliciji sa Zdravom Srbijom Milana Stamatovića odneli ubedljivu pobedu.

Prema izvorima našeg lista u vrhu SNS, Vučić je već rekao da će insistirati da svi dosadašnji partneri naprednjaka u parlamentu i dalje zadrže taj status.

- Biće manjih promena u broju mandata, to je neminovno jer smo ostvarili ovako ubedljivu pobedu. Ali mislim da niko ne treba da brine, čak ni najmanje stranke, koje, realno, nisu ništa doprinele našem uspehu, poput SPO i Vuka Draškovića. Iako nisu svi uvek prema nama bili fer, Vučić traži fer odnos prema njima. Mislim da je takva politika i takav pošten odnos jedan od razloga što nas narod podržava u ovolikoj meri - objašnjava za naš list ovaj funkcioner SNS.

Foto: Republika
Raspodela mandata

NAGRADA ZA SPO

Kada su u pitanju ostale stranke iz koalicije, nagrađen je SPO, koji će imati poslanika više. Pokret socijalista Aleksandra Vulina zadržao je isti broj mandata koji su imali, kao i Pokret snaga Srbije Bogoljuba Karića. Manji pad u broju poslaničkih mesta beleži SDPS Rasima Ljajića, koji će u novom sazivu, umesto dosadašnjih deset, imati osam poslaničkih mesta. Poslanika manje imaće i stranka Nenada Popovića Srpska narodna parija.

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da su "neke od stranaka koje su se našle na listi SNS malo doprinele izbornom uspehu naprednjaka", te da ne čudi što će nekima biti skresan broj mandata.

- Da je SNS išao sam ili gotovo sam, dobio bi isto. Ono što je jasno jeste činjenica da je Vulin vrlo lojalan i blizak saradnik Vučiću i nezavisno od snage njegove partije on je neko na koga treba igrati jer obezbeđuje nacionalan pristup politici odbrane, jačanje vojske, pokazao se kao dobar saradnik i neko ko je na liniji suverenističkog kursa - apostrofira Anđelković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading