Izbori prošli u najboljem redu: Tokom dana za glasanje nije bilo nepravilnosti

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.06.2020

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbori u Srbiji protekli su danas bez incidenata, i bez većih nepravilnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/I. LIČINA
Foto: Ilustracija

Ponegde je kašnjeno sa otvaranjem biračkih mesta, bilo je ubacivanja listića u pogrešne kutije, a prema novim informacijama CeSID-a, na biračkom mestu 40 na Voždovcu svim članovima biračkog odbora i prisutnim posmatračima su izgrebani parkirani automobili.

To je CeSID objavio na tviteru, kao i to da je pozvana policija.

Takođe, objavljeno je i da su na biračkom mestu u Kuli glasački listići sa pozivima koje su birači donosili stavljeni u kesu i predati nepoznatim licima ispred biračkog mesta.

Na biračkom mestu 11 u Pančevu predsednik biračkog odbora je pozvao policiju, jer je došlo do sukoba među članovima vezano za način rada.

Ranije danas u CeSID-u je rečeno da dosadašnji primeri nepravilnosti ne odstupaju previše u odnosu na nepravilnosti uočene na ranijim izborima.

Predstavnici Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) prijavili su danas Policijskoj upravi u Zrenjaninu da su ispred biračkog mesta broj 48 u tom gradu uočeni automobil i tri osobe koje navodno dele "neimenovani sadržaj" građanima nakon izlaska sa birališta.

Policijski službenici su odmah izašli na lice mesta i nisu zatekli prijavljene osobe ispred biračkog mesta, navodi se u saopštenju MUP-a.

Šef Misije OEBS na Kosovu Jan Bratu rekao je danas da su tokom izbornog procesa na Kosovu zabeležena dva manja incidenta, ali su uspešno rešena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading