Austrijski premijer Kurc: Nadam se napretku dijaloga u narednim mesecima

Autor: Tanjug

Vesti

20.06.2020

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je da je angažman SAD u procesu dijaloga Beograda i Prištine pozitivan, kao način, kako je dodao, da se reši sukob koji obe strane toliko dugo drži kao taoce.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sebastijan Kurc

- Ipak, to u potpunosti zavisi od dve strane u dijalogu. Nadam se da će dalji napredak biti postignut u narednim mesecima - rekao je Kurc u intervjuu za prištinski "Telegrafi".

Kurc je pohvalio izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, rekavši da je reč o izvanrednom diplomati, koji ima podršku Austrije.


- Kao što vidite, svi se slažemo. Specijalni predstavnik EU Lajčak uživa našu punu podršku. Poznajem ga još od vremena kada sam bio ministar spoljnih poslova. Lajčak je diplomata sa izuzetnim iskustvom - rekao je Kurc.

Upitan za predlog koji uključuje promenu granica, austrijski kancelar je između ostalog, rekao da ono oko čega se dve strane slože, ne treba ometati, prenosi Kosovo onlajn.

- Naš pristup je uvek bio pragmatičan. Ako se obe strane slože, mi ne možemo biti ti koji će ih sprečiti da sednu za sto i pokrenu sva pitanja koja smatraju važnim. Moramo učiniti sve što je moguće, kako bismo olakšali sveobuhvatni sporazum Beograda i Prištine, koji bi imao pozitivan uticaj na region u celini - rekao je Kurc.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading