RIK IZNEO PRECIZNE PODATKE: Ovo je konačan broj birača u Srbiji računajući i Kosovo

Autor: Tanjug

Vesti

19.06.2020

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je večeras odluku kojom je utvrđen konačan broj od 6.584.376 birača u Republici Srbiji na izborima u Srbiji 21. juna.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Odluka je doneta u skladu sa Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku, na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za naknadne upise od 6. do 17. juna uključujući i Kosovo i Metohiju, rekao je predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević i dodao da je time prethodno utvrđen broj birača povećan za 711.

- Konačan broj biraca za sve jedinice lokalne samouprave i na svim biračkim mestima na dan 18. jun jeste 6.584.376 - rekao je Dimitrijević na 153. sednici RIK-a.


Doneta je i odluka o obrazovanju radnih tela RIK-a za sprovođenje glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine 21. juna na teritoriji AP KiM, kao i rešenje o obrazovanju biračkih odbora za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine na teritoriji AP KiM.

Usvojena je i odluka o naknadama za rad na sprovođenju glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine 21. juna na Kosovu i Metohiji u iznosu od 5.000 dinara.

RIK je odbacio kao neblagovremene 30 prigovora birača od 19. juna na Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za narodne poslanike Narodne skupštine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading