Srpska liga: Srbija će biti bezbednija zahvaljujući saradnji sa Rusijom

Autor:

Vesti

19.06.2020

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Unapređenje saradnje između Srbije i Ruske Federacije u borbi protiv terorizma jedan je od ključnih faktora za efikasno neutralisanje svih mogućih pretnji našoj državi, posebno ako se zna da je Rusija jedini iskren prijatelj i pouzdan partner Srbije na međunarodnoj sceni – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL), povodom potpisivanja Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije koji su potpisali ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

Ovo nije jedini primer uspešne saradnje naše zemlje sa drugim državama u borbi protiv međunarodnog terorizma, što potvrđuje da je Srbija, zahvaljujući aktivnostima MUP i ministra Stefanovića, u značajnoj meri doprinela povećanju bezbednosti Srbije i njenih građana – kaže Đurđev, dodajući da je na taj način poslata jasna poruka  da je sprečavanje organizovanog kriminala koji je blisko povezan sa terorizmom među najvažnijim državnim prioritetima.

Potpisivanje ovakve vrste Sporazuma sa bratskom Rusijom još više će učvrstiti naše političke, ekonomske i vojne odnose, jer je za Srbiju od izuzetne važnosti da očuva svoj teritorijalni integritet i suverenitet, ali i da ojača u privrednom i vojnom smislu, što će se svakako postići uz pomoć Ruske Federacije – zaključuje Đurđev.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading