Totalni raspad u DS: Lutovac udara u klin, Simić u ploču

Autor: Tanjug, Repbulika

Vesti

18.06.2020

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaposleni u Sekretarijatu DS tvrde danas da je predsednik Zoran Lutovac pokušao "nasilno da izmeni spisak članova Glavnog odbora te stranke", a sekretar izvršnog odbora DS Darko Simić odbacuje takve navode i poručuje da se nastavlja reforma DS uprkos opstrukcijama pojedinaca.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Zoran Lutovac

Sednica Glavnog odbora DS trebalo bi da se održi u nedelju 21. juna, a prema tvrdnjama vrha stranke sekretar Goran Jaić je ranije pokušao da sazove sednicu mimo predsednika Lutovca kršeću ovlašćenja, ali i koristeći neažurirani spisak od 8. marta, ignorišući sve promene koje su od tada nastupile.

Zaposleni u Sekratarijatu su se danas oglasili saopštenjem u kojem kažu da su obavestili članove GO da su sinoć Lutovac, Darko Simić, kao i direktor stranke Ivan Petrović došli u centralu "sa namerom da prekrajaju zaključen spisak odbora za sednicu koja je zakazana za 14. mart, a koja je više puta bila odlagana".

Oni navodi da se ne stavljaju ni na čiju stranu i da posao obavljaju profesionalno, ali kažu i da se u mandatu aktuelnog rukovodstva, sastav Glavnog odbora menja po potrebi, u zavisnosti od toga kolika je većina potrebna.

Ističu i da sekretar stranke nije prekršio nijedno pravilo, niti procedutu u DS, te da "procedure krše neki drugi".

Poručuju i da su obavestili članove Glavnog odbora da će u nedelju sekretarijat, a ne neko drugi, vršiti verifikaciju članova Glavnog odbora.

Tako je, kažu, u prethodnih 30 godina bio slučaj, u skladu sa Statutom DS i pravilima koja moraju da važe u Demokratskoj stranci.

Darko Simić odlučno negira da je sve o čemu se spekuliše neistina

Sekratar Izvršnog odbora Darko Simić kaže da je neistina, kako se navodi u pojedinim medijima, da su oni bilo koga izbacivali iz prostorija stranke, kao i da su tražili nekakve šifre.

Mediji su, inače, sinoć preneli da je Lutovac tražio od zaposlenih šifre za računare da menja spisak članova Glavnog odbora.

Simić kaže da su sekretar stranke i zaposleni odbili da pošalju pozive na osnovu ažuriranog spiska članova GO tako da su to umesto njih učinili direktor stranke i on kao sekretar Izvršnog odbora uz potpuno neprimerenu reakciju zaposlenih i sekretarijata.

- Nastavljamo reformu stranke uprkos opstrukciji jedne male interesne grupacije i očekujem da ćemo već od nedelje moći neometano da se obraćamo građanima kreirajući zajedno sa njima Srbiju kakvu želimo - rekao je Simić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading