Nedimović: Ne plašimo se nikog, ali žele da nam vide leđa

Autor:

Vesti

18.06.2020

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve, osim apsolutne pobede, neuspeh je. Samo tako možemo da nastavimo sa snažnim napretkom Srbije i udarimo čvrste ekonomske temelje za generacije koje dolaze, za mlade ljude koji nam ukazuju poverenje i ostaju ili se čak vraćaju u Srbiju - kaže na početku razgovora za Srpski telegraf Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Branislav Nedimović

Nedimović, koji je i prvi na listi "Aleksandar Vučić - za našu decu", ističe da će se naprednjaci svom snagom boriti kako bi se realizovale nove investicije.

- Zato idemo svom snagom do poslednje sekunde kampanje i osvajanja 50 odsto plus jedan glas više kako bi program "Srbija 2025" bio sproveden. Jedino sa tih 14 milijardi evra naših investicija u izgradnju nove mreže auto-puteva, bolnica, škola, ali i infrastrukture uopšte, možemo da ispunimo tu obavezu. Da dostignemo i prosečnu platu od 900 evra, penziju od 440 evra - navodi ministar Nedimović.

* Odakle taj strah da je na ovim izborima svih ostalih 20 lista protiv SNS i predsednika Aleksandra Vučića, te da će, ako dobiju promil više glasova, formirati vladu kada istraživanja ukazuju da SNS ima ubedljivu podršku?

- Ne postoji strah, ne plašimo se nikoga. Međutim, povučeni iskustvima iz ne tako daleke prošlosti, jasno je svima da mnogima nije drago da vide stabilnu i uspešnu Srbiju. Uradiće sve da je zaustave, pa otuda i sami možete da vidite kako su u očaju pokušali da prave nakaradne saveze u opoziciji, sve sa ciljem da sruše Aleksandra Vučića i SNS. Jedino su prevideli da, za razliku od njihovih pulena, mi pravimo ozbiljne rezultate, istorijske. Zato nam narod i veruje, a to ih najviše boli. Siguran sam da će i sa najmanjom šansom učiniti sve da nam vide leđa i Srbiju vrate u podanički položaj. Zato je važno da svaki građanin izađe na izbore i u nedelju glasa za snažnu Srbiju, koja ide napred.

Ne razmišljam o mestu premijera

* Viđeni ste za naslednika Ane Brnabić, uz Sinišu Malog i Miloša Vučevića. Da li biste bili razočarani ako ne biste bili budući premijer?

- Ne znam da li biste mi verovali, ali sam potpuno indiferentan prema toj temi. Niti me zanima niti razmišljam o njoj. Funkcije su za mene sporedna stvar. Mnogo je važnije da ste u stanju da nešto napravite, da sprovedete, ispunite dato obećanje, na kom god mestu da ste. Verujem da je i našem narodu to bitnije od toga čije će ime pisati uz premijersku funkciju. Jedino što prihvatam jeste da mi je prvo mesto na izbornoj listi obaveza da napravimo još bolji rezultat u nedelju nego 2016. Svakako, za mene to jeste čast i ukazano poverenje kakvo se ne pruža često u životu.

* Otkud zapravo to nepoverenje prema SPS i Ivici Dačiću?

- Politika nije carstvo u kome caruje drugarstvo, nažalost. Prošlost nam jasno pokazuje i dokazuje da se "velika prijateljstva" i date reči preko noći gaze zbog ličnih interesa. U tom kontekstu ne treba nikoga posebno izdvajati od tog nepisanog pravila. Nije reč o nepoverenju prema bilo kome posebno, jednostavno, kada imate čudne reakcije vaših partnera u javnosti, a znate da je sve moguće, onda kao odgovorni ljudi morate da zaštite dostojanstvo stranke i njene politike. Mi nismo na pijaci, pa da voljom naroda trgujemo kao da su šerpe u pitanju. Zato se SNS ponaša prema svima pošteno, a drugi neka vode politiku kako god žele, samo treba da znaju da svakoj trpeljivosti ima kraja.

Kosovo i ekonomija u fokusu nove vlade

* Šta će biti najveći izazovi buduće vlade?

- Kosovo i ekonomija. Obe teme su od suštinskog značaja za našu budućnost. Pritisci jesu veliki, ali sada imamo, više nego ikada, snage da im se odupremo i zaštitimo naše nacionalne interese. Ekonomija je neodvojiva i od ove teme jer sa jakom privredom i stabilnim finansijama jača nam je i pregovaračka moć. Za to smo se borili svih godina i uspeli prilično, ali i dalje nismo u idealnoj poziciji. Zato posle izbora moramo da nastavimo još snažnije napred, da to što smo prvi po rastu BDP u Evropi bude svake godine vest i, na kraju, da ne dozvolimo da se Srbija zaustavi.

* Koliko su osnovane pretpostavke da bi SPAS Aleksandra Šapića mogao da zameni SPS?

- Ne bih se bavio spekulacijama po kuloarima ma o kome da je reč. Pred nama su izuzetno važni izbori, posle kojih Srbija mora da nastavi snažno napred. Imamo tim koji je u stanju da to i obezbedi građanima, zato nam treba apsolutna pobeda - 50 odsto plus samo jedan glas je dovoljno za uspeh Srbije i svih njenih građana. Ko će sa kim u koaliciju, zavisi od izbornih rezultata i toga kome narod odluči da da šansu da vodi zemlju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading