Srpska desnica će biti iznenađenje na izborima! Miša Vacić: Nemamo konkurenciju

Autor:

Vesti

18.06.2020

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultat Srpske desnice biće veliko iznenađenje za sve. U Medveđi smo prošlog septembra na izlaznost od 73 posto dobili poverenje od 6,52 posto. Uveren sam da će u svim lokalnim samoupravama gde je Srpska desnica kandidovala svoju listu domaćina, patriota, veterana ponoviti svoj rezultat, čak i u većem broju. Lokalne sredine koje smatramo svojim najsnažnijim uporištima su Novi Beograd, Vranje, Niška Banja, Nova Varoš, Lajkovac, Ljubovija, Kraljevo, Pirot i grad Niš, poručuje Miša Vacić, predsednik stranke Srpske desnice, u intervjuu za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Miša Vacić

*Koga vidite kao najvećeg konkurenta na desnoj strani srpske politike?

- Srpska desnica nema konkurenciju. Nismo izašli na republičke izbore upravo iz razloga jer nije došlo do dogovora o jedinstvenoj patriotskoj listi. Druge nacionalističke opcije ne gledamo kao konkurente, već kao buduće partnere kada pobede sujetu. Narod će pokazati ko je vodeći, a time i noseći element na desnoj strani srpske politike.

Srpski nacionalisti ne treba da budu konkurenti, već braća

Ja znam da je to Srpska desnica, a razlog je jednostavan i svi će ga videti 21. u nedelju uveče jer niko od svih desničarskih opcija neće preći republički cenzus, dok će Srpska desnica u svim lokalnim samoupravama to učiniti sa zavidnim procentom. Time narodu potvrđujemo političku zrelost, odgovornost da preuzmemo donošenje odluka za dobrobit naroda i kao jedini srpski nacionalisti uđemo u institucije. Verujem da će u budućnosti moja ideja o jedinstvenom desnom bloku za republičke izbore biti ostvarena. Srpski nacionalisti ne treba da budu konkurencija, već braća.

*Šta mislite o tome što deo opozicije bojkotuje izbore?

- Ne bih hteo da ih vređam zbog vaših čitalaca, ali bi se moj odgovor sadržao u samo jednoj reči koju neću reći. Dotični kriju slabost idejom bojkota jer ne mogu da pređu cenzus. Zašto se onda bave politikom, neka budu nevladina organizacija.

*Koja je vaša poruka biračima?

- Poruka koju smo u kampanji izneli narodu je da nam ukaže poverenje da bismo u njegovo ime zaštitili sve ljude od najezde migranata. Svaka lokalna samouprava u kojoj Srpska desnica bude deo vlasti insistiraće da se ne daju dozvole za prihvatne centre. Konkretnim merama će se pomoći srpskim majkama da imamo što veći broj višedetnih porodica, iza kojih će finansijskom i svakom drugom materijalnom pomoći stajati opština i grad u kojima je Srpska desnica deo vlasti, kao i republika budućnosti.

Bojkotaši slabost kriju iza ideje o bojkotu

*Šta je to novo što biste uveli ako u nekim sredinama budete na vlasti ili deo vlasti?

- Posebnu podršku imaće ratni borci i veterani koji će biti podignuti na pijedestal, koji odavno zaslužuju. Otkriću vašim čitaocima da gro infrastrukture Srpske desnice čine upravo borci i veterani i da u mnogim gradovima predsednik udruženja boraca iz tog mesta ujedno je i predsednik Srpske desnice.

Dalje, pomoć srpskim poljoprivrednicima, seljacima, jer je najveći broj opština u koji izlazimo ruralne prirode, i planovi za poboljšanje uslova života i rada njih i njihovih porodica. Sabornost, tradicija, zaštita identiteta, vraćanje vojnog roka, ulaganje u mlade, to je ono po čemu nas prepoznaju s obzirom na to da se više od 15 godina borim za srpstvo. Očekujem podršku naroda za moju borbu, za našu srpsku stvar. Jer kako glasi naziv liste na Novom Beogradu: "Srpska desnica - Znamo se, rasli smo zajedno - Miša Vacić".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading