Lončar i Rističević u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu: Opisali kako je izgledao napad Boška Obradovića

Autor: Republika

Vesti

11.06.2020

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas su u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu ispitani Marijan Rističević, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije i Zlatibor Lončar, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, a u nastavku sprovođenja dokaznih radnji u predmetu protiv Boška Obradovića i drugih zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Rističević i Lončar su prilikom ispitivanja detaljno opisali događaj ispred Narodne skupštine Republike Srbije 8. maja i naveli koje su konkretne radnje preduzeli okrivljeni tom prilikom.

Naime, oštećeni Marijan Rističević je izjavio da su se okrivljeni sjurili prema njemu čim su ga primetili na stepeništu Narodne skupštine, uputivši mu niz uvreda u smislu "lopove", "đubre", a onda je zadobio 5-6 udaraca, od kojih je video da mu je dva udarca u predelu glave zadao Boško Obradović, a ostale udarce su mu zadala još tri lica koja prepoznaje kao okrivljene u ovom postupku. Tom prilikom je zadobio telesne povrede u vezi kojih je dostavio povrednu listu, navodeći da se pridružuje krivičnom gonjenu okrivljenih i ističe imovinskopravni zahtev.

Oštećeni Zlatibor Lončar je izjavio da je prilikom ulaska u Dom narodne skupštine video grupu ljudi, među kojima je prepoznao Boška Obradovića koji mu se unosio u lice uz pretnje da će ga uhapsiti i koji je pokušao da ga povuče za rukav desne ruke, dok su ostali okrivljeni vikali i vređali ga.

Tužilaštvo će u nastavku dokaznog postupka ispitati svedoke, narediti veštačenje povreda i preduzeti sve ostale radnje koje su neophodne radi utvrđivanja činjeničnog stanja i pravne kvalifikacije, a potom će tužilaštvo doneti konačnu odluku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading