Konkurs za tužioca AJT u Kragujevcu: Dukić gura ortaka u Apelaciono tužilaštvo!

Autor:

Vesti

11.06.2020

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državno veće tužilaca (DVT) objavilo je prošlog meseca konkurs za izbor javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu (AJT) u Kragujevcu, a prijave su u propisanom roku podnela dva kandidata - Milijana Dončić i Ljubiša Dragašević.

RepublikaFoto: Printskrin
ŠIRI MREŽU Stanislav Dukić

Milijana Dončić šest godina je vodila AJT u Kragujevcu, a na tu poziciju 2014. je postavljena sa mesta zamenika javnog tužioca ovog tužilaštva. Njen protivkandidat bio je opštinski javni tužilac u Novoj Varoši, viši javni tužilac u Užicu i zamenik javnog tužioca AJP u Beogradu. Za razliku od nje, on je u medijima prozivan zbog neuspele reforme pravosuđa 2009. godine.

- Dončićeva je radila svoj posao profesionalno i ostvarila je odlične rezultate. S druge strane, Dragašević je bio član DVT 2009. godine i učestvovao je u neuspeloj reformi pravosuđa koja je bez posla ostavila 836 sudija i 75 zamenika tužilaca, a državu koštala čak 11 milijardi dinara! Međutim, blizak je prijatelj državnog tužioca Stanislava Dukića, poznatog po brojnim skandalima i aferama, koji ga praktično i gura - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading