USPEŠNA SARADNJA DVE DRŽAVE! Dačić i Auresku: Srbija i Rumunija su primer za region!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.06.2020

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Rumunije Bogdan Auresku ocenili su u telefonskom razgovoru da je tokom pandemije koronavirusa ostvarena veoma dobra saradnja dve države koja je primer za region.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Ivica Dačić

Dačić i Auresku ukazali su da je saradnja bila uspešna posebno kada je reč o repatrijaciji građana dve zemlje, kao i o rešavanju pitanja prelaska granice državljana koji žive i rade u malograničnom pojasu, što nesporno može poslužiti kao primer uspešne saradnje čitavom regionu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ministar Dačić je upoznao kolegu sa aktuelnostima u vezi sa epidemiološkom situacijom u Srbiji i ukazao da je usled kontinuiranog smanjenja broja obolelih u našoj zemlji došlo do postepenog ukidanja restriktivnih mera i otvaranja granica.

Auresku je istakao da je u Rumuniji prvobitno bilo planirano ukidanje vanrednog stanja 15. juna, ali da je najverovatnije da će ono biti produženo za dodatne dve nedelje, u okviru kojih je predviđena postepena relaksacija restriktivnih mera, a u krajnjem ishodu i otvaranje granica za putovanje u tu zemlju.

Rumunski ministar uputio je poziv ministru Dačiću da poseti Bukurešt kada se prilike stabilizuju, ukazujući da je Rumunija otvorena za dalje jačanje bilateralne saradnje, posebno na planu ekonomije.

Auresku je ponovio spremnost Rumunije da pruži svu pomoć i podršku Srbiji u procesu evropskih integracija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading