Tači i Meta se složili da je veoma važno nastaviti dijalog sa Beogradom

Autor: Kosovo online

Vesti

05.06.2020

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Albanije Iljir Meta održao je danas sastanak sa svojim kosovskim kolegom Hašimom Tačijem u Tirani, i ocenio da je važno nastaviti dijalog između Srbije i Kosova, koji će garantovati budućnost u EU, prenosi Ljajmi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Nakon sastanka sa kosovskim predsednikom Meta je rekao da su izrazili spremnost za nastavak saradnje u prevazilaženju socijalno-ekonomskih posledica pandemije.

- Izrazili smo spremnost za nastavak saradnje između naše dve zemlje, kako bismo uspešno prevazišli socio-ekonomske posledice pandemije izazvane virusom kovid - 19, povratak u normalan život građana i potpunu stabilizaciju slobodnog kretanja ljudi i robe, naročito sa približavanjem letnje turističke sezone - napisao je Meta na Fejsbuku.

Albanski šef države takođe je spomenuo važnost nastavka dijaloga između Beograda i Prištine.

- Važno je nastaviti dijalog između Kosova i Srbije za konačnu normalizaciju odnosa, što će garantovati ne samo međusobno priznavanje, već i njihovu budućnost u EU. Suživot između Albanaca i Srba u interesu je mira, stabilnosti i evropske perspektive našeg regiona - zaključio je Meta.

Tači je juče izjavio medijima da je došao u Albaniju u prijateljsku posetu, da bi se sastao sa političkim liderima, zbog nedavnih političkih dešavanja i u Albaniji i na Kosovu.

U tekstu se podseća da je to prva poseta nakon otvaranja prelaza posle pandemije koronavirsa i dodaje da je i u Tirani i Prištini "vruća politička klima".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading