POPOVIĆ: Podrška vojnoj neutralnosti RS

Autor: Tanjug

Vesti

18.10.2017

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednika Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović danas je podržao odluku Narodne skupštine Republike Srpske o proglašenju vojne neutralnosti i zaštiti Ustavnog poretka RS.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Podržao Dodika: Nenad Popović

- Snažno podržavam odluku Narodne skupštine RS o proglašenju vojne neutralnosti i zaštiti Ustavnog poretka RS. Ova odluka je od ogromnog značaja za čitav srpski narod, jer bez saglasnosti naše braće preko Drine neće biti moguće da NATO pakt dođe na naše zapadne granice, a više od milion Srba se nađe u vojnom savezu koji je bombardovao srpski narod u RS i Srbiji - naveo je Popović u saopštenju.

Osim toga, više neće biti moguće, kako kaže, kršenje Dejtonskog sporazuma i oduzimanje nadležnosti i teritorije RS kao što je pokušano u prošlosti od strane pojedinih zapadnih zemalja.


- Pod rukovodstvom predsednika Milorada Dodika RS je politički i ekonomski ojačala i zato može da vodi samostalnu politiku u interesu svih njenih građana, usklađenu sa glavnim pravcima politike Srbije, a posebno kada je u pitanju politika odbrane - naveo je lider SNP.

Važno je zato, ističe Popović, da na svakom mestu i na svaki način Srbija i Srpska brane naše zajedničke nacionalne interese podržavajući jedna drugu i čuvajući uvek svoju slobodu i samostalnost.

- Odluka o proglašenju vojne nutralnosti RS doprineće učvršćivanju mira i stabilnosti u regionu Balkana, kao i postizanju neophodne ravnoteže u odnosu na agresivnu ekspanziju NATO pakta u zemljama u našem okruženju - navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading