Lažna vest o obustavljanju kampanje priznanja kosovske nezavisnosti! Đurić: Ovo je pokušaj stranog mešanja u IZBORE U SRBIJI!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.06.2020

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da je lažna vest da je Srbija pristala da obustavi kampanju priznanja kosovske nezavisnosti i dodao da ne može da isključi da je reč o pokušaju direktnog stranog mešanja u izbore u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

- Veoma bih voleo da znam ko je izvor te lažne vesti i ne mogu da isključim da je reč o pokušaju direktnog stranog mesanja u naše izbore. Ja sam zaista zabrinut da neko ovakvim manipulacijama pokušava da utiče na izbore - rekao je Đurić.

On je ponovio da će Beograd, čim padnu takse, biti spreman za dijalog.

Đurić je rekao i da očekuje da će se Ričard Grenel, nakon što je oslobođen svih drugih funkcija, više posvetiti dijalogu Beograda i Prištine.

- Iako nas narednih meseci nesumnjivo ocekuju ozbiljni pritisci i izazovi kada je reč o Kosovu i Metohiji treba da budemo svesni toga da sve zavisi od toga ko i kako čvrsto brani naš položaj i zato je važno da u Beogradu imamo ljude koji su spremni i kadri da na cvrst i odlucan nacin brane naše interese - zaključio je Đurić.

Đurić kaže da će prvi veliki test za novu vladu u Prištini na čelu sa Avdulahom Hotijem biti odluka o ukidanju taksi i tzv. "mera reciprociteta".

On je naveo da Srbi na Kosovu i Metohiji i Beograd zahtevaju da takse i sve druge anticivilizacijske mere budu odmah ukinute.

- Da li će se to desiti sledeće nedelje biće ustvari prvi veliki test za vladu Avdulaha Hotija - poručuje Đurić, navodeći da će se videti da li će Hoti biti okrenut buducnosti ili će, kao njegovi prethodnici, delovati na drugačiji način.

Ocenio je da se sada vidi koliko je važno što su Srbi na Kosovu i Metohiji jedinstveni i okupljeni oko Srpske liste.

- To znači da ona ima ulogu jezicka na vagi i da ima odlučujuću ulogu u parlamentu u mnogim stvarima. Da nemamo jedinstvenu Srpsku listu glatko bi nam u prištinskom parlamentu prošao zakon o verskim zajednicama koji bi značio oduzimanje Gračanice, Dečana i svega ostalog - dodao je Đurić.

Naglasio je da je sigurno da ce Srpska lista imati težak zadatak, jer ne veruje da u odnosu prema Beogradu postoji značajna razlika među albanskim predstavnicima.

- Očekujem da će Srpska lista biti u poziciji da se aktivnije bori za sprecavanje pritisaka, barikada, blokada i od toga zavisi svakodnevni život naših ljudi - rekao je Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading