Dačić sledeće nedelje u Atini sa šefom grčke diplomatije o bilateralnim, multilateralnim i regionalnim pitanjima

Autor:

Vesti

05.06.2020

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je ambasadora Grčke u Beogradu Jorgosa Dijakofotakisa.

RepublikaFoto: TANJUG/MSP/OGNJEN STEVANOVIC
Ivica Dačić

Sagovornici su ocenili da su dve zemlje pravovremenim merama i odlučnom politikom uspele da značajno ublaže posledice pandemije Kovid-19 i sačuvaju ljudske živote, kao i da preduzmu značajne mere usmerene na očuvanje svojih ekonomija.

Ministar Dačić je potvrdio da će 12. juna ove godine učiniti zvaničnu posetu Atini gde će sa ministrom inostranih poslova Grčke Nikosom Dendijasom imati priliku da razmotri sva važna pitanja iz oblasti bilateralne, multilateralne i regionalne saradnje, kao i aktuelne teme na planu prevazilaženja posledica pandemije  Kovid-19.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog postepene normalizacije epidemiološke situacije u obe zemlje, ističuću da to otvara prostor za nastavak aktivnosti na daljem produbljivanju bilateralnih odnosa, a posebno u oblasti ekonomije.

Ambasador Dijakofotakis je preneo da su planovi Grčke da 15. juna otvori granice za državljane 15 zemalja, među kojima se nalazi i Srbija. Tog dana bi trebalo da bude  uspostavljen i redovan avio saobraćaj između dve zemlje. Izrazio je nadu da će srpski turisti i ove godine letovati u Grčkoj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading