MILOVA OSVETA! Sprema se sačekuša za srpske turiste na primorju!

Autor:

Vesti

04.06.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski predsednik Milo Đukanović vrlo brzo će ukinuti zabranu ulaska u Crnu Goru za državljane Srbije, ali će učiniti sve da putovanje presedne svakom ko odavde krene na letovanje u tu zemlju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Kako saznaje Srpski telegraf, Milovi najbliži saradnici održali su nekoliko sastanaka sa vrhom MUP Crne Gore, a posebno saobraćajne policije. Po njihovom nalogu, specijalno su izabrane patrole u čijem će sastavu isključivo biti najlojalniji policajci, koji će presretati vozila sa srpskim tablicama i pisati im drakonske kazne, uvek maksimalne, a pod različitim izgovorima.

- Napravljena je strategija kako da se zagorča život Srbima koji bi da dođu u Crnu Goru. Đukanović je svestan da ne može još dugo da odlaže otvaranje granice, to jest skidanje Srba sa crne liste, pa je napravljen plan B. U Podgorici, pre svega u MUP, priča se da je ovo i svojevrsna osveta za prosrpski orijentisane građane sa primorja, iz Budve i Herceg Novog, jer su odbili poslušnost Milu i njegovom režimu. Oni će najviše ispaštati zbog nedolaska gostiju iz Srbije, to je svima jasno - objašnjava sagovornik našeg lista iz Podgorice koji je želeo da ostane anoniman jer je i sam deo Milovog državnog aparata, kao jedan od retkih službenika koji je ostao na svom mestu iako se deklarisao kao Srbin.

Ove kazne vas čekaju u CG

  • Nevezivanje pojasa 40-100
  • Vožnja deteta mlađeg od 12 godina na prednjem sedištu 150
  • Preticanje kolone 450
  • Obilaženje preko pune linije 300
  • Vožnja deteta mlađeg od pet godina van sigurnosnog sedišta 30-90
  • Vožnja pod dejstvom alkohola 70-2.000**

* sume su u evrima

** za preko 0,5 promila oduzimanje dozvole

Da je ukidanje zabrane ulaska Srbima blizu, potvrđuju i reči direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore Bobana Mugoše. On je naveo da je ugovoreno da nadležni jednom sedmično odlučuju koje su to zemlje iz kojih se može putovati u Crnu Goru i da se lista ažurira svakog petka.

Ljuba Bandović: Obe od iste majke

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ljubomir Bandović

Glumac Ljubomir Bandović (43) izuzetno je popularan i u Srbiji i u Crnoj Gori. Evo kako je on opisao odnos dveju država:

- Moj brat Goran i ja smo živeli u istoj majci po devet meseci. Pa smo onda živeli u istoj sobi, išli u istu osnovnu školu i gimnaziju. Onda je on izabrao jedan, a ja drugi fakultet. On izabrao jedan grad, ja drugi grad. On navija za Zvezdu, ja za Partizan. On vodi jednu ideologiju i demokratiju u svojoj kući, ja to radim na drugi način. On troši pare na jedan način, ja opet na drugi. A prva rečenica ostaje ista. Mi smo živeli u jednoj majci. Jedan nam je otac, a jedna majka. Nemam ništa protiv da Crna Gora ima svoju državu, kao što moj brat ima svoju kuću. Ali ne mogu da mu kažem: Ti svoju majku zovi Duška, ja ću da je zovem Anđelka jer mi je lepše. Ne, bre! Duška je! Koliko ti se sviđalo ili ne, Duška je. To je toliko jednostavno.

Podsetimo, nedavno je nekoliko crnogorskih i srpskih medija prenelo pouzdana saznanja iz Crne Gore da bi srpskim turistima na letovanju čak i glava mogla da se nađe u torbi. Naime, iz bezbednosnih službi u Podgorici procurila je informacija da se navijači crnogorskih klubova u organizaciji grupe "Varvari" (navijači Budućnosti), poznate po nasilničkom delovanju, spremaju ne samo da, ako treba, napadnu učesnike litija koje organizuje Crkva već i ljude koji iz Srbije dođu na more.

Skroz poludeli: Zahtev za trajnu zabranu Pinka zbog "Hit tvita"

Media centar u Podgorici pokrenuo je inicijativu za trajnu zabranu emitovanja informativnih kanala Pink TV putem kablovskih operatera, a prema saopštenju koje je potpisao direktor tog centra Goran Đurović, neposredan povod za inicijativu je ono što se čulo u poslednjem izdanju emisije "Hit tvit", u kojoj je uz dr Branimira Nestorovića i Milomira Marića gostovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Đurović, koji je izuzetno blizak režimu Mila Đukanovića, navodi da je u "79. minutu pomenute emisije, u okviru komentara odluke vlade Crne Gore da ne dozvoli ulazak državljanima Srbije, iznesen niz neistina".

Nebojša Medojević

Medojević: Cilj je da Crnogorci budu katolici

Namera vladajućeg DPS Mila Đukanovića da eliminiše pravoslavlje i osnuje novu crkvu, što je nezabeležen slučaj u Evropi, ima za cilj da Crnogorci postanu katolici, izjavio je jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

- Vi ste prva partija u Evropi posle pada Berlinskog zida koja hoće da osniva crkvu. I predsednik DPS čak daje i elemente te crkve. Iz toga zaključujemo da to neće biti pravoslavna crkva i da je jedan od ciljeva tog plana da Crnogorci postanu katolici - rekao je Medojević u parlamentu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Srba

04.06.2020 08:47

Diktator sprema osvetu. Ići ćemo u Crnu Goru posle izbora.

Petar

04.06.2020 10:14

Neka prave sačekuše. Sačekati me neće.

Wuk

07.06.2020 14:11

Slasajte braco Srbi,ja sam Srbin ,rodjen u Cg,moji su rodom iz Hercegovine,zivim i borim se ovih 44 godine i nedam na sebe i nista svoje,mi smo krivi,izbjeglice iz onog rata koji su Srbi...sad glasaju za Mila,porodice koje su iz Srbije,a zive godinama u Cg....glasaju Mila. Da se nismo mi Srbi prodali ...drugacije bi bilo,sami smo krivi ! Na kraju ,ja ostajem ovdje u Cg da zivim i radim i da budem Srbin dok ne umrem,prodati se necu....nema tih para !!!

ja sam

08.06.2020 06:28

Mene ovo nista ne dotice.Nek su kazne velike.Pridrzavam se pravila u saobracaju .Podrzavam .