(VIDEO) Šiptari teraju žene sa decom da idu peške preko granice! Samo za Srbe važe OVA pravila na Jarinju

Autor: Kosovo Onlajn

Vesti

01.06.2020

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle gotovo dva ipo meseca ulazak na teritoriju Kosova preko prelaza Jarinje moguć je bez odlaska u karantin ili samoizolaciju.

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Online
Žena prelazi granicu noseći dete u rukama

Odlukom kosovske vlade o ublažavanju mera donetih u cilju sprečavanja širenja koranavirusa sinoć je omogućen prelazak preko šest prelaza, a ekipa portala Kosovo Onlajn uverila se kako se to primenjuje na krajnjem severu Kosova.

Za putnike koji imaju kosovska lična dokumenta ili srpske lične karte gradova sa Kosova, prolazak je moguć posle obaveznog merenja telesne temperature, koju obavlja medicinsko osoblje na samom administrativnom prelazu.

Prema informacijama dobijenim na licu mesta, osobe koje na Kosovo žele da uđu sa ličnim dokumentima gradova iz Srbije, moraju da daju tačnu adresu na kojoj će boraviti i broj telefona. Putnicima koji su danas prelazili iz centralne Srbije na Kosovo nisu traženi testovi na koronavirus, a prema rečima medicinskog osoblja koje vrši pregled na samom punktu, to je potrebno samo za one koje se posumnja da su oboleli od virusa Kovid - 19.

RepublikaFoto: Danijel Kokanović

Vest o otvaranju prelaza i nesmetanom odlasku u centralnu Srbiju, ali i povratku na Kosovo sa radošću su dočekali mnogi građani.

Za razliku od automobila, putnici koji sa Kosova žele da pređu autobusima u centralnu Srbiju preko administrativnog prelaza moraju to učiniti pešice.

Kako je za Kosovo Onlajn potvrdio vlasnik agencije Džo travel, koji vrši prevoz putnika na relaciji Severna Mitrovica – Beograd, preko Raške, razlog zbog kojeg ne može autobusima da se pređe preko prelaza je to što Kosovo još nije otvorilo međunarodni prevoz.

Sa detetom u naručju do svojih roditelja u Raški krenula je mlađa žena koja je sa nestrpljenjem čekala da se otvore administrativni prelazi.

- Ovo je stvarno maltretiranje. Roditelji mi žive u Raški i tri meseca nisam mogla da ih vidim. Ne znam zbog čega moramo da presedamo iz jednog u drugi autobus, ali znam da je to mučenje za sve nas -rekla je ona.

Iz Prištine put Novog Pazara, bez većih problema, prošao je albanski pračni par, a za Kosovo Onlajn su rekli da su im na punktu tražili jedino dokumenta.

- Nismo imali nikakvih problema, samo smo pokazali lične karte i prošli smo. Nisu nam tražili nikakve testove za koronavirus, a koliko vidimo, jedino će nam prilikom povratka sa kosovske strane meriti temperaturu - kaže taj Albanac iz Prištine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading