Uzbuna u Pirotu! Radnica PU "Čika Jova Zmaj" pozitivna na KORONU, zatvoreni vrtići!

Autor: Tanjug

Vesti

01.06.2020

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štab za vanredne situacije u Pirotu doneo je odluku da zatvori vrtiće u tom gradu nakon što je potvrđeno da je radnica koja radi u kuhinji i servira hranu u Predškolskoj ustanovi "Čika Jova Zmaj" pozitivna na virus korona.

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO
Foto: Ilustracija

Brisevi su uzeti od svih zaposlenih u kuhinji, kao i od onih sa kojima je zaražena servirka bila u kontaktu na radnom mestu, a od zaražene je uzet bris 29. maja, dok je 31. maja stigao pozitivan rezultat.

Kako je saopšteno iz Zavoda za javno zdravlje, zaražena radnica je poslednji put radila 22. maja, a prve simptome razvila 26. maja.


- Kako su zaposleni na radnom mestu nosili zaštitne maske i poštovali sve preventivne mere, mala je verovatnoća da se virus prenese na ostale zaposlene - naveli su u Zavodu za javno zdravlje.

Međutim, zbog postojanja asimptomatskih oblika i virusonoštva koje se ne ispoljava simptomima, Zavod je predložio da svi zaposleni koji su imali direktan kontakt sa potvrđenim slučajem prate svoje zdravstveno stanje.

U Štabu za vanredne situacije preciziraju da zatvaranje vrtića nije naredba Zavoda, već da su uzeli u obzir epidemijski proces širenja virusa. Odluku o ponovnom otvaranju vrtića doneće u konsultaciji sa strukom.

Zbog pozitivnih radnika na virus korona, nakon što su vrtići ponovo počeli da rade sa popuštanjem mera, ranije su zatvoreni vrtići u Vlasotincu, a virus korona je potvrđen i kod vaspitačice u Prokuplju, kao i u Aleksincu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading