DS JE NA RESPIRATORU! Nataša Vučković: Lutovac vrši pravno nasilje!

Autor: Tanjug

Vesti

31.05.2020

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Nataša Vučković izjavila je danas, reagujući na raspuštanje Statutarne komisije DS, da predsednik stranke Zoran Lutovac u obračunu sa neistomišljenicima koristi nedozvoljene metode.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nataša Vučković

- Suspendovanjem članova Statutarne komisije Zoran Lutovac izvršio je pravno nasilje - istakla je Vučković.

Ona je za portal Nova.rs ukazala da organ stranke mogu da raspuste oni koji su ga postavili i da Statutarnu komisiju, koju je, kao i Lutovca, izabrala Skupština, ne može da raspušta Izvršni odbor.


Komentarišući podele u DS, Vučkovih je rekla da su sukobu politički, a ne lični.

- Postavlja se pitanje šta radi Demokratska stranka poslednje dve godine, gde je njena evropska platforma, s kime se druži, koga podržava. Ako je DS sada na respiratoru, šta će biti posle 21. juna - upitala je Vučković.

Vučkovićeva je 29. maja, povodom odluke Lutovca o pokretanju disciplinskog postupka protiv pojedinih članova Statutarne komisije jer je nezadovoljan njenim odlukama, postavila pitanje kako da veruje predsedniku DS da je posvećen vladavini prava ili podeli vlasti u državi, kada to ne ume da poštuje ni u sopstvenoj stranci.

Demokratska stranka saopštila je u subotu da je Izvršni odbor stranke suspendovao na godinu dana šest članova Statutarne komisije stranke, jer su u proteklom periodu grubo kršili njen Statut, programska načela stranke, i tako svojim postupcima naneli štetu njenom ugledu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading