SAMO BI LUD ČOVEK LETOVAO U HRVATSKOJ: Posle Mila i Zagreb nas stavio na crnu listu!

Autor:

Vesti

30.05.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napisi "Za dom spremni", "Ubij Srbina", svastika, kao prepoznatljiv simbol fašističkog režima, i ustaška obeležja, razlupani automobili srpskih tablica rafali su kojima Srbe godinama gađaju odu li u Hrvatsku. Na ovakve degutantne provokacije i jasan govor mržnje nadovezala se sada i odluka hrvatske vlade da Srbima ne dozvoli ulazak u Lijepu njihovu. Navodno zbog korone, iako su većinu drugih zemalja stavili na belu listu. I da li je, posle svega navedenog, normalno da bilo ko u Srbiji uopšte pomisli da ode na letovanje u Hrvatsku? Odgovor je, nadajmo se, svima potpuno jasan.

Foto: Ilustracija

Poslednji dokaz da u Hrvatskoj nisu dobrodošli ni Srbi ni srpske pare (ako nam je još dokaza uopšte potrebno) stigao je u četvrtak, kada je u Zagrebu saopšteno čiji sve državljani mogu da uđu u njihovu zemlju. Ali, čak i kad bi nas pustili, bilo bi više nego mazohistički da odemo tamo gde nas otvoreno mrze, vređaju, pljuju i psuju, buše nam gume i skidaju tablice s kola. A na sve to i deru kožu s leđa cenama kao da se letuje na najegzotičnijim svetskim destinacijama.

PUT DO SABORA

Kako za Srpski telegraf naglašava Miodrag Linta, predsednik skupštinskog odbora za Srbe u regionu, hrvatska vlast po ko zna koji put poslala je šovinističku poruku da Srbi nisu poželjni u toj zemlji.

- To je samo potvrdilo kontinuitet državne politike od dolaska HDZ i Franje Tuđmana na vlast 1990. godine do danas. Hrvatska je zemlja mržnje i netrpeljivosti prema Srbima i svemu što je srpsko. Oni krše temelje evropske vrednosti, ljudska prava i antifašizam. Odluka je motivisana i održavanjem skorih parlamentarenih izbora za hrvatski sabor, cilj je da se aktuelna vlada i HDZ predstave kao istinske patriote, što praktično znači antisrbi - objašnjava Linta.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Linta: Hrvatska je zemlja mržnje i netrpeljivosti prema Srbima

U nešto mirnijem tonu, mada sa sličnim argumentima, govori i Marko Jelić, gradonačelnik Knina.

- Po njima, ovo nema veze s tim da Srbi nisu dobrodošli, već sa epidemiološkom situacijom. Ali moram dodati da idu i izbori, time sam dosta toga rekao - kaže Jelić.

Podsetimo, Hrvatska je otvorila granice za državljane deset evropskih zemalja, pre svega zbog turizma. Prema najnovijoj odluci, u Hrvatsku će moći da uđu državljani Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Estonije, Letonije, Litvanije, Poljske i Nemačke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sram ga bilo: Andrej Plenković

- Prema našoj analizi i epidemiološkim slikama, ovo su zemlje u kojima postoji ili sličan rezultat ili su trendovi takvi da možemo doneti takvu odluku uz epidemiološke preporuke i posebnu aplikaciju, koja je već napravljena za dolazak državljana iz ovih zemalja za turističku sezonu - rekao je Plenković.

MRŽNJA I RAZUM

A šta bi nas dočekalo u Hrvatskoj, pokazuje i slika koju je u četvrtak objavio Marin Radica, punoletni sin gradonačelnika Visa (jednog od turističkih centara Hrvatske) Ivice Radice iz vladajućeg HDZ. On se fotografisao pored grba fudbalskog kluba Hajduk sa podignutom desnicom u prepoznatljivom nacističkom pozdravu.

U Hrvatskoj deru s cenama

kapućino 5

dve ležaljke 15-40

obrok u restoranu 20-120

porcija pomfrita na plaži 9

sendvič na plaži 17

točeno pivo na plaži 6

parking 4 (po satu)

* cene tokom sezone prošle godine

** u evrima

RepublikaFoto: Tanjug
Savo Štrbac

Kako kaže predsednik Veritasa Savo Štrbac, i Crna Gora i Hrvatska preživljavaju od turizma, što znači da je mržnja kod njih jača od razuma i ekonomske računice.

- To su strašne stvari. Mržnja je iracionalna i nema logično opravdanje - ocenjuje Štrbac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dera

30.05.2020 18:05

Samo lud čovek bi letovao u Coroni.