Čeda Jovanović demantuje optužbe da je umešan u ubistvo Đinđića: Spasao sam Srbiju od mafije i Koštunice!

Autor:

Vesti

28.05.2020

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider LDP i bivši potpredsednik Vlade Čedomir Jovanović kaže da su besmislene tvrdnje da je bio umešan u ubistvo premijera Zorana Đinđića, te tvrdi da 20 godina ne prestaje obračun mafije s njim.

RepublikaFoto: Tanjug
Čedomir Jovanović

Ističe da njegova partija ne odustaje od odbrane tekovina 5. oktobra, te da je rezultat te politike njegove partije i to da je Srbija pobedila "haško bratstvo", koje je preko Koštunice preuzelo vlast.

Gostujući na televiziji Hepi, Jovanović je govorio o knjizi nekadašnjeg pomoćnika šefa Državne bezbednosti Srbije Gorana Živaljević u kojoj autor navodi da ga je Đinđić u poslednjim danima života pozvao i rekao da sumnja da njegov najbliži saradnik sarađuje sa mafijom i da ga prate. Upitan da li je Đinđić time mislio na njega, Jovanović je odgovorio da je svakako bio prijatelj i blizak saradnik Đinđića, ali da su ostale tvrdnje besmislica.

- Haško bratstvo, ratni zločinci, zločinačko udruženje. Oni su preuzeli vlast u zemlji tada. Mi smo bili krivci, a oni su bili heroji - naveo je Jovanović.

Kako kaže, tada, međutim, nije bio tema Vojislav Koštunica, već je pravo pitanje bilo ko je rušio policijsku, a ko tužilačku istragu?

Jovanović je naveo da tada nije bio problem da se neko pobedi na izborima, već to što se tada "lomila kičma" petooktobarskoj Srbiji, a lomi se, kaže, i danas.

- Ostala je još moja glava i ona treba da padne u ovoj kampanji da bi se Srbija probudila u danu nakon izbora i slavno konstatovala kako je pred njima konačno budućnost koju zaslužuje jer nema nas. Mi smo ili na političkoj deponiji ili na margini, gde su nas odbacili. A ja vas pitam šta bi od ove zemlje bilo da na kraju LDP i ja nismo branili tu petooktobarsku politiku - naveo je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading