Dačić i Dimitrov daljem ublažavanju restriktivnih mera u Srbiji i Severnoj Makedoniji

Autor:

Vesti

28.05.2020

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Republike Severne Makedonije Nikolom Dimitrovim.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ivica Dačić

Ministri su razmenili iskustava o merama koje su preuzimane u borbi protiv Kovida-19, informacije o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji i Severnoj Makedoniji, kao i planovima za dalje ublažavanje restriktivnih mera koje su uvedene prethodnih meseci. Obostrano je ocenjeno da je epidemija pod kontrolom i da zbog toga dolazi do postepene relaksacije, odnosno ukidanja većeg broja mera koje su bile na snazi od marta meseca. 

Ministar Dačić je informisao svog kolegu da više nije potrebna posebna saglasnost za ulazak stranih državljana u Republiku Srbiju, te da je prelazak granice Republike Srbije vraćen u uobičajen režim.

Dvojica ministara su sa zadovoljstvom konstatovala da su bilateralni odnosi dobri i da su se stavljanjem epidemije virusa pod kontrolu, stvorili uslovi za nastavak intenzivne saradnje i produbljivanje odnosa dve prijateljske države. U tom smislu, ministar Dačić pozvao je ministra Dimitrova da u predstojećem periodu poseti Srbiju, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading