PALMA NEMA DILEMU: Dijalog o Kosovu ne sme imati opoziciju

Autor: Tanjug

Vesti

17.10.2017

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković - Palma, ocenio je da je dijalog o Kosovu nacionalno pitanje i da ne sme imati opoziciju.

RepublikaFoto: Tanjug
Poziva na jedinstvo: Dragan Marković Palma

- Kada je u pitanju predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Methoji treba da se ugledamo na sve moderne države sveta, da to bude nacionalno pitanje, da budemo svi složni, i da u ovom slučaju nema opozicije - rekao je Marković, na svečanoj sednici Skupštine grada povodom 17.oktobra Dana oslobođenja Jagodine od fašizma u Drugom svetskom ratu.

Opozicije može biti oko predloga budžeta za 2018. godinu, ako im se ne sviđa, o socijalnoj pravdi, infrastrukturi ili nečemu drugom, ali kada govorimo o nacionalnom pitanju, tu mora biti konsenzus, nešto što ne smemo osporavati moramo zajednički podržati Srbe na Kosovu i Metohiji, ocenio je Marković, koji je i predsednik Jadinstvene Srbije.

- Nama problem Kosova stoji i na putu za Evropsku uniju, ako ga ne rešimo. A kada kažem rešimo, ne mislim da treba da priznamo Kosovo već da napravimo dijalog između kosovskih Alabanaca i predstavnika Srba - precizirao je Marković.


On je rekao da treba pristati na kompromis, ali da ništa ne izgubimo i da sačuvamo ono što imamo.

- Taj sporazum treba postići da jednom stavimo tačku na problem koji je više decenijski - zaključio je Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading