KURTI OPET NAPADA GRENELA: Bolje od njega razumem Srbiju!

Autor: kosovo-online.com, Republika

Vesti

26.05.2020

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je da je specijalni predstavnik američkog predsednika Ričard Grenel imao ulogu vakcine u dijalogu između Kosova i Srbije i da ne deli isto mišljenje sa svim američkim zvaničnicima koji se bave Balkanom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

- Grenel je imao ulogu vakcine. Zašto? U početku, rekao je on, Kosovo bi trebalo da ukine stopostotni porez na robu iz Srbije a Srbija bi trebalo da zaustavi kampanju protiv nepriznavanja Kosova. Kao što je tada rekao samo uklonite porez. Tada smo uklonili stpostotni porez jer smo imali program i zamenili ga reciprocitetom sa Srbijom, a on nam je rekao da uklonimo i ovo. Ne mogu to - rekao je Kurti, prenosi Gazeta Ekspres.

Kurti je istaka da može dati bilo kakvu koncesiju Sjedinjenim Državama kada to žele od Kosova, ali ne i za Srbiju.

- Srbiju razumem bolje nego ambasadora Grenela. Srbiju poznajem bolje od ambasadora Grenela -kazao je Kutri.

Prema njegovim rečima, odnosi sa Sjedinjenim Državama ili sa EU ne mogu biti samo ili servilnost ili neprijateljstvo.

- Ne pripadam onima koji sa SAD ili EU i drugim zapadnim faktorima kažu da možemo da imamo samo dva odnosa, bilo servilnost ili neprijateljstvo. Moguće je partnerstvo i savezništvo, koji su jedini ispravan put - naglasio je kosovski premijer.

Kurti je istakao da ne deli isto mišljenje sa svim američkim zvaničnicima koji se bave Balkanom.

- Nisam u mogućnosti da osvojim ljubav drugih, ali jesam da štitim interese kosovskog naroda - poručio je Kurti, koji je i lider Pokreta Samoopredeljenje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading