Evo šta se krije iza odluke Lutovca da pomeri sednicu Glavnog odbora DS

Autor:

Vesti

24.05.2020

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Demokratske stranke Zoran Lutovac više se i ne trudi da zamaskira da mu je jedino važna predsednička fotelja i nastavak saradnje sa Draganom Đilasom, bez obzira na to što to očigledno uništava DS. U prilog tome je i činjenica da je po treći put pomerio održavanje sednice Glavnog odbora DS dok ne obezbedi većinsku podršku da ostane na predsedničkoj poziciji. Podsetimo, njegovi oponenti, među kojima je najviše dugogodišnjih istaknutih članova, tvrde da su sakupili komotnu većinu da ga sklone s funkcije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Lutovac

Podsećamo, sednica GO DS prvobitno je trebalo da bude održana polovinom marta, pa je otkazana zbog uvođenja vanrednog stanja usled epidemije korone. Iz Lutovčevog tabora je potom najavljeno da se sednica GO zakazuje za 31. maj, a sad je ponovo odložena za 21. jun, na dan održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora. Obrazloženje više nego naivno, među članovima GO je dosta starijih, te se Lutovac navodno brine za njihovo zdravlje, s obzirom na to da korone još ima u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dejan Vuk Stanković

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je evidentno da ovaj datum nije odabran slučajno.

Stanković: Važnije mu je da zadrži funkciju nego koliko i u kakvom obimu će DS opstati

- Lutovac šalje jasnu poruku da za njega izbori ne postoje i da po svaku cenu želi da se drži ideje o bojkotu, posebno nakon najava pojedinih njegovih opozicionih kolega poput Sergeja Trifunovića da će izaći na izbore. Lutovac manevriše jer je u potpunosti prihvatio način razmišljanja koji se odomaćio kod naših političara da, kad se dobije mesto predsednika stranke, treba zadržati tu poziciju. Iz svega ovoga se stiče utisak da je njemu mnogo važnije da zadrži funkciju u stranci nego koliko i u kakvom obimu će DS opstati posle svega ovoga - kaže Stanković. D. P.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading