Ministar zahteva brzu reakciju nadležnih: Ono što mi sagradimo drugi zapale, pokradu ili na drugi način unište

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.05.2020

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učestala krivična dela protiv imovine povratnika i nevećinskih zajednica na Kosovu i Metohiji uopšte predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja, izjavio je danas ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, povodom požara podmetnutog u kući Kuća povratnika Žarka Vučkovića u selu Berkovo u opštini Klina, koju je prošle godine sagradilo to ministarstvo.

RepublikaFoto: Telegraf/N. MANDIĆ
Dalibor Jevtić

On je u saopštenju izrazio bojazan da će se ista metoda zastrašivanja nastaviti dok god počinioci ovih napada na povratnike ne budu privedeni pravdi.

Prema njegovim rečima, nesumnjivo je da "postoji ozbiljna nemera onih koji ovakva nedela čine da naruše proces povratka".

- Incidenti su namera da se u potpunosti obesmili proces povratka. Ono što mi sagradimo drugi zapale, pokradu ili na drugi način unište. Mi konsatno pozivamo da se ovom talasu nasilja stane na put - istakao je Jevtić i pozvao nadležne da brzo reaguju.

On je u razgovoru sa Žarkom Vučkovićem poručio da njegova porodica i svi povratnici nikada nisu bili, niti će biti sami i da će im ministasrtvo na čijem je čelu i dalje pomagati da prebrode teške trenutke.

U saopštenju se ističe da je paljenje kuće u Berkovu kod Kline 18. incidet za poslenja četiri meseca.

Ministasrtvo za zajednice i povratak je u opštini Klina od 2013. godine sagradilo 30 povratničkih kuća, stoji u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading