(FOTO) Održana zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba

Autor:

Vesti

23.05.2020

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije održana je danas na Tari.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije

Na početku sednice, minutom ćutanja odata je počast trojici pripadnika Vojske Srbije koji su preminuli od posledica virusne infekcije Kovid-19.

Na današnjoj sednici kojom je rukovodio ministar odbrane Aleksandar Vulin analizirana je realizacija ključnih zadataka Vojske Srbije u prethodnom periodu sa posebnim akcentom na izvršenju zadataka Ministarstva odbrane i Vojske Srbije tokom vanrednog stanja.


Zaključeno je da je dostignuti visok nivo operativnih sposobnosti direktno uticao na spremnost Vojske Srbije da u potpunosti izvrši sve dodeljene zadatke tokom vanrednog stanja, uz primenu i poštovanje svih mera zaštite i očuvanja zdravlja ljudi u borbi protiv virusne infekcije Kovid-19.
RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Današnja sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije

Realizacijom ključnih zadataka i opremanjem savremenim naoružanjem i vojnom opremom zahvaljujući ličnom angažovanju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, Vojska Srbije značajno je unapredila operativne sposobnosti u svim segmentima.

 
Naredne težišne aktivnosti biće usmerene ka daljem jačanju operativnih sposobnosti Vojske Srbije i očuvanju mira i zaštite bezbednosti svih građana Republike Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading