Poslednji pacijent iz Studentskog doma u Severnoj Mitrovici je otpušten!

Autor: kosovo-online.com

Vesti

22.05.2020

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon potvrde o izlečenju od koronavirusa danas je iz Studentskog doma broj 6 u Severnoj Mitrovici otpušten i poslednji pacijent, potvrdila je za Kosovo Onlajn direktorica Studentskog centra "Priština" Dragana Antonijević.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ona je istakla da će već u toku dana uslediti detaljna dezinfekcija i sređivanje prostora u kojem su bili smešteni pacijenti sa blažim simptomima, oboleli od virusa Kovid – 19 i da će ovaj dom uskoro biti potpuno spreman da ponovo primi studente.

Nakon izbijanja pandemije koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu, prema preporukama i konsultacijama sa stručnjacima za epidemiologiju iz Srbije, odlučeno je da se Studentski dom broj 6 opremi kao kovid bolnica za osobe sa lakim simptomima, a prvi pacijenti su primljeni 5. aprila.

Od početka epidemije, u srpskim sredinama ukupno je obolelo 116 osoba, izlečeno je njih 105, a preminulo je deset osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading