Korona će promeniti sve: Nove mere za staračke domove u Srbiji?

Autor: Republika

Vesti

21.05.2020

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Licenciranje domova za stare biće promenjeno, a svi koji žele da se bave tim poslom moraće više da rade na preventivi, kaže ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Đorđević

On je naglasio i da kaznena politika za one koji naprave propuste mora biti strožija, a da će se odgovornim licima, osim što će biti prekršajno i krivično gonjeni, biti oduzimane i licence.

- Svakako će nakon epidemije virusa korona biti mnogo promena. Neko će da kaže da će one biti strožije, mislim da će morati više da se radi na preventivi - rekao je Đorđević novinarima pred početak sastanka sa predstavnicima SZO i članovima kriznog štaba koji će analizirati kako je sistem socijalne zaštite reagovao na kovid 19.

Navodi da je sistem socijalne zaštite brzo reagovao, da su mere uvedene nedelju dana pre uvođenja vanrednog stanja i da prvih šest nedelja nije bilo zaraženih u domovima za stare.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Ljudske greške se dešavaju, a propustima odgovornih u Nišu i Negotinu virus je ušao u staračke domove.

- U Negotinu je bilo smeštenih korisnika koji nisu bili prijavljeni. Zato mislim da kaznena politika mora da bude rigoroznija, da se kažnjavaju takve stvari. Moramo biti spremniji da reagujemo, da oduzimamo licence, ali i one koji naprave propust u radu i krivično da gonimo - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading