OSVETA! Hoće da "eliminiše" potpredsednicu DS: Policija saslušava Aleksandru Jerkov po prijavi Lutovca!

Autor:

Vesti

21.05.2020

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandra Jerkov, poslanica i potpredsednica DS, biće saslušana u narednih 48 sati po krivičnoj prijavi koju je predsednik DS Zoran Lutovac podneo protiv nje.

RepublikaFoto: Tanjug/A. VUKELIĆ
Aleksandra Jerkov

- Čula sam se sa inspektorom, odazvaću se pozivu. Nemam šta da krijem - poručila je Jerkovljeva.

Lutovac je, podsetimo, podneo krivičnu prijavu protiv Jerkovljeve i demokrata Predraga Spasojevića i Dejana Babarogića, optužujući ih za falsifikovanje potpisa za sazivanje sednice GO DS za 17. maj (od koje su oni u međuvremenu odustali). Jerkovljeva je kazala da je šokirana činom Lutovca i da ne vidi razlog zbog čega je podneo krivičnu prijavu:

- Ako je to krivično delo i razlog zbog čega nas predsednik stranke naziva kriminalcima, onda je problem mnogo dublji.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Lutovac

Članovi DS koji su sa njom predali zahtev da se sednica GO održi 14 dana pre nego što je zakazao Lutovac nisu odustali od namere da tog 31. maja njemu izglasaju nepoverenje i smene ga sa čela te partije. Kako bi sprečio takav scenario, Lutovac se, kako je pisao Srpski telegraf, sprema da izbaci oko 40-50 članova GO koji bi podržali njegovu smenu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Knut Flekenštajn

Flekenštajn otkrio da je Lutovac lagao

Laži Zorana Lutovca moraju da demantuju čak i iz Evrope. Specijalni savetnik predsednika Pokreta evropskih socijalista (PES) Knut Flekenštajn pozvao je članove sestrinske Demokratske stranke u Srbiji da se drže demokratskih principa i zajedno nađu rešenje za unutrašnje probleme u partiji. On je, međutim, morao i da objasni da su netačni navodi potpredsednika DS Dejana Nikolića, koji je medije u Srbiji obavestio o navodnoj podršci koju je Flekenštajn dao Lutovcu.

- U pitanju je interna debata u DS i niko spolja tu ne bi trebalo da interveniše - objasnio je Flekenštajn diplomatski ono što bi obični ljudi nazvali masnom laži.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading